Vlastniť v dnešnej dobe automobil je nevyhnutnosť.

Na preplnených cestách sa aj v dôsledku hustej premávky stávajú pomerne často nehody a vznikajú škody rôzneho rozsahu. Práve preto je aj príslušenstvo do áut, ako napríklad kamery, čoraz viac žiadané. Stačí si pozrieť niekoľko kompilačných videí s nehodami, a každému je jasné, že niečo také musí mať v aute každý. 

Nie každý si však kameru do auta aj zakúpi. Nech je za tým akýkoľvek dôvod, tak sa zdá, že Google má jedno šikovné riešenie. Pokiaľ teda používate počas jazdy autom telefón ako navigáciu, tak čoskoro ho budete možno môcť použiť aj ako autokameru. Aj keď napríklad navigácia Sygic má túto funkciu integrovanú, tak je možné, že funkcia Dashcam od spoločnosti Google poskytne minimálne tak dobrý používateľský zážitok.

Po zapnutí funkcia Dashcam v aplikácii Osobná bezpečnosť umožní nahrávať video so zvukom alebo bez neho. Predchádzajúce nahrávky je možné prezerať, pokiaľ však nebudú manuálne uložené, aplikácia ich po troch dňoch automaticky vymaže. Minúta záznamu má iba 30 MB, pričom maximálna dĺžka záznamu je limitovaná 24 hodinami. 

Štandardnou funkciou je aj možnosť vypnutia displeja počas nahrávania, aby sa šetrila batéria a zamedzilo aj nadmernému prehrievaniu zariadení. Počas záznamu trasy bude telefón možné používať štandardným spôsobom. Je teda jasné, že Google bude musieť zefektívniť vysoké nároky na hardvér telefónov (GPS, zapnutý fotoaparát so 4K záznamom, multitasking, bezdrôtové nabíjanie a pod.). Teraz sa môže zdať, že bez klímy v aute túto funkciu nebude možné ani spustiť. 

V každom prípade je to dobrá správa, že Google pracuje na veľmi užitočnej funkcii pre vodičov s Android telefónmi. Teda taký je aspoň predpoklad, pretože sa zatiaľ neobjavili žiadne náznaky toho, že by Google vyvíjal funkciu Dashcam iba pre zariadenia Google Pixel.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.