Odosielanie a prijímanie aplikácií je povýšené na novú funkcionalitu.

Obchod od Googlu podporuje posielanie aplikácií na smartfóny v blízkosti a ide o tzv. zdieľanie aplikácií. Podľa portálu Android Police je v príprave do aplikácie Google Play možnosť synchronizovať aplikácie medzi vašimi smartfónmi alebo hodinkami s WearOS.

Novinka bude fungovať nasledovne. V nastaveniach Google Play pribudne položka Sync apps to device. Zatiaľ vychádzame z anglického pomenovania podľa obrázkov od človeka @AssembleDebug z Twitteru. Tu si vyberiete, na ktoré ďalšie smartfóny s vaším Google účtom chcete aplikácie inštalovať. Stiahnutie do aktuálneho smartfónu zároveň umožní automatické stiahnutie a nainštalovanie aj v ďalších, ktoré si v zozname vašich mobilov zaškrtnete.

Zatiaľ to funguje pre novo inštalované aplikácie. Synchronizácia nefunguje ako replikačný systém. Na to budete musieť spustiť obnovu smartfónu zo zálohy a vybrať zálohu z iného smartfónu. Funkcia neslúži ani na inštalovanie aktualizácií. Ide o inštalovanie jednej aplikácie na viac telefónov, podľa vášho výberu. Na konkrétnom smartfóne si ale bude treba aktualizácie vykonávať ručne alebo to nechať na Obchod Play.

Je to pokrok a túto funkciu využijete, ak máte doma záložný smartfón alebo ho používate menej, no stále chcete udržiavať typy aplikácií aj v ňom. Funkcia nemá slúžiť ako duplikovanie alebo zrkadlenie aktuálneho smartfónu. Nehovoriac o tom, že v druhom smartfóne sa bude treba do aplikácií prihlásiť a nastaviť ich samostatne.

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.