Podpora pre Xiaomi telefóny sa rozširuje o ďalšie značky. 

Prechod na nový telefón inej značky nemusí byť vždy pohodlný, o čom sa neraz presvedčilo veľké množstvo majiteľov Android zariadení. Pokým v tejto oblasti bol donedávna neprekonaný Apple, tak tento priepastný rozdiel vo svete Android telefónov dorovnáva Samsung. Dobrou správou je, že podobným smerom sa vydalo aj Xiaomi, ktoré pridáva podporu prenosu dát aplikácií. Do tejto iniciatívy sa zapojili aj ďalšie dve čínske značky.

Xiaomi sa v roku 2019 spojilo so spoločnosťami Vivo a Oppo, kedy založili Inter-Transfer Alliance, aby majiteľom telefónov týchto značiek umožnili jednoduchý prechod na nové zariadenie aj s ich dátami. Hoci od prvej správy o migrácií dát medzi týmito tromi značkami ubehol pomerne dlhý čas, portál 9to5google teraz informuje, že spoločnosti vytvárajú podporu pre migráciu údajov medzi zariadeniami, aj keď používatelia prechádzajú zo zariadenia inej značky.

Ide o systémy MIUI od Xiaomi, ColorOS od Oppo a OriginOS od Vivo. Tieto systémy budú teraz podporovať migráciu údajov zo zariadenia vrátane údajov z aplikácií tretích strán. Tie tak bude možné pohodlne prenášať už aj do smartfónov týchto výrobcov.

Inter-Transfer Alliance spoločností Xiaomi, Vivo a OppoZdroj: GizChina
Inter-Transfer Alliance spoločností Xiaomi, Vivo a Oppo

Spoločnosť Xiaomi vo svojom vyhlásení uvádza, že novo pridala podporu pre migráciu údajov z aplikácií tretích strán z telefónov Vivo a OPPO, takže sa pri zmene telefónu používatelia nemusia obávať o svoje záznamy z komunikačných aplikácií.

Hoci Google priamo do systému Android integroval jednoduchý nástroj na prenos údajov, ten z veľkej časti nespĺňa požiadavky používateľov Android telefónov. Tento proces preto vylepšili jednotliví výrobcovia, ale ten sa líši od značky k značke, ale vo všeobecnosti platí, že dáta stiahnete buď z existujúceho zariadenia, alebo z cloudovej zálohy, pričom proces migrácie stiahne fotografie/videá, záznamy hovorov/textových správ, vybrané nastavenia, účty a zoznam aplikácií. 

Vynikajúcou je aj služba Samsung Smart Switch, ktorá do nového Galaxy telefónu prenesie kompletné účty a nastavenia (dokonca aj z iPhonu), čiže v novom telefóne je všetko okamžite pripravené tak, ako by ste používali svoj starý telefón. Vo všeobecnosti však platí, že len veľmi málo aplikácií pre Android podporuje aj preberanie ich prihlasovacích údajov.

Aj keď spoločnosti Xiaomi, Vivo a Oppo zatiaľ neinformovali o presnom fungovaní nového nástroja, tak sa zdá, že je dostupný len v Číne. Nie je však vylúčené, že čoskoro sa dostane aj za hranice tejto krajiny.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.