Využiť ho môžu používatelia s iPhonmi aj Androidmi.

Spoločnosť Google oznámila, že používateľom, ktorí sú predplatiteľmi jej služby Google One, sprístupní softvérový nástroj z telefónov Pixel, nazvaný Magic Eraser. Ide o možnosť ako z pozadia fotografie vymazať nežiaduce objekty a rušivé prvky. Magic Eraser je možné používať na telefónoch so systémom Android a dokonca aj na iPhonoch.

Funkcia Magic Eraser bola prvýkrát predstavená v roku 2021. Určite nie je dokonalá a niekedy je vidieť, že z fotografie bolo čosi odstránené, avšak v niektorých prípadoch poskytne celkom prekvapujúco dobré výsledky. Pochopiteľne, vymazanie objektu má na starosti umelá inteligencia a efekt je možné použiť nielen na novo nasnímané fotky, ale aj na staršie zábery.

Funkcia Magic Eraser dokáže sama rozpoznať rušivé prvky na fotografiách, ako sú ľudia v pozadí, elektrické vedenie a stĺpy elektrického vedenia, a navrhnúť ich odstránenie. Potom si používateľ môže vybrať, či ich chcete vymazať všetky naraz, alebo ich klepnutím odstráni po jednom. Samozrejme, je možné objekty na odstránenie vybrať a označiť aj ručne.

Nejde o nejakú úplne exkluzívnu funkciu, podobný nástroj má aj Samsung a iní výrobcovia. Obdobné aplikácie s rôznym stupňom kvality sa dajú nájsť aj v obchode Google Play.

Okrem Magic Eraser Google avizuje aj pridanie nového efektu HDR videa či exkluzívne štýly koláží fotografií.

Zdroj: Blog.google.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.