Bude ich možné hrať priamo v službe YouTube.

Zdá sa, že Google sa stále nezmieril s neúspechom platformy Stadia, ktorá bola oficiálne predstavená 20. marca 2019. Google síce v čase spustenia sľuboval veľké veci a revolúciu na trhu s hrami, avšak o niekoľko rokov neskôr už môžeme iba konštatovať, že všetko skončilo veľkým neúspechom. Stadia sa tak začiatkom tohto roka definitívne zaradila do dlhého zoznamu neúspešných / zrušených projektov spoločnosti Google. 

Portál 9to5google teraz informuje, že spoločnosť Google testuje nový produkt na hranie online hier s názvom „Playables„, čo je názov hernej funkcie s titulmi prístupnými priamo z prostredia YouTube. Funkcia by však mala byť dostupná ako na mobilných zariadeniach, tak aj na počítačoch. Hoci sa v rámci  YouTube očakávajú viaceré herné tituly, tak detailnejšie sa dozvedáme iba o jednom aktuálne testovanom titule. Ide o arkádovú hru Stack Bounce, v ktorej sa hráči snažia rozbiť vrstvy tehál skákajúcou loptou. Stále však nie je jasné, ktorým smerom sa Google v rámci YouTube hrania bude uberať.

Google tak možno iba hľadá nové oblasti rastu po spomalení výdavkov na reklamu. YouTube dokonca poskytol vyhlásenie, v ktorom tvrdí, že hrám sa venuje dlho, experimentuje s novými funkciami, ale momentálne nemá čo oznámiť. Okrem toho sa zdá, že GameSnacks nie je to pravé orechové, čo by sa malo stať súčasťou stránky YouTube, ako sa pred časom stali podcasty.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.