Google vráti peniaze za všetky nákupy hardvéru aj hier.

Herná platforma Google Stadia bola oficiálne predstavená 20. marca 2019. Google vtedy sľuboval veľké veci a revolúciu na trhu s hrami. O 3,5 roka neskôr môžeme povedať, že výsledkom je, bohužiaľ, veľké sklamanie a Stadia sa zaradí do zoznamu neúspešných projektov, ktoré Google zabil.

Stadia prišla na trh s ambicióznym konceptom cloudového hrania. Od decembra 2020 bola k dispozícii aj na Slovensku a hoci nás služba svojim konceptom spočiatku neohúrila, z technologického hľadiska patrila medzi špičku. Bohužiaľ, ani napriek tomu sa jej nepodarilo osloviť masy používateľov, čo bola nevyhnutná podmienka pre ďalší rast.

Aj kvôli nedostatku hráčov sa dlhodobo špekulovalo o budúcnosti služby. Google vždy negoval akékoľvek negatívne komentáre a tvrdil, že Stadia bude fungovať aj naďalej a prinášať hráčom atraktívne hry. Koncom septembra 2022 je však oficiálne koniec – Google oznámil, že 18. januára 2023 vypne servery služby a Stadiu pochová.

Pre hráčov to znamená, že do tohto dátumu môžu hrať hry, ktoré si zakúpili cez Stadiu. Po 18. januári 2023 však o tieto hry prídu. Google však vráti peniaze za všetky nákupy hardvéru a hier, takže ak ste si v službe Stadia niečo zakúpili, peniaze dostanete späť. Jedinou výnimkou je predplatné Stadia Pro – poplatky za túto službu sa nebudú refundovať.

Pokiaľ vás koncept cloudového hrania zaujal a hľadáte náhradu za Google Stadiu, môžete vyskúšať službu GeForce NOW alebo Xbox cloud gaming. O týchto službách sme detailne informovali v našom prehľadovom článku.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit