Doplnené 23. septembra: Aplikácia je dostupná už aj pre Slovensko. Sťahujte z Google Play alebo App Store.

Pôvodný článok 21. septembra: Spoločnosť Google uviedla nový inteligentný messenger Google Allo, ktorý dokáže oveľa viac, než len posielať textové správy a chatovať.

Aplikácia Google Allo (pre Android a iOS) vám pomôže s plánovaním, vyhľadávaním informácií, dokonca vám uľahčí vyjadriť sa, či ukázať emócie priamo v chate. A čo je na celom koncepte najlepšie? Čím viac budete Google Allo používať, tým viac sa bude zlepšovať. Základom aplikácie je totižto strojové učenie, tzv. “machine learning”.

Súčasťou aplikácie Google Allo je:

1) Google asistent

Google asistenta funguje ako jeden z vašich kontaktov, ktorý vám prostredníctvom konverzácie pomáha zariadiť rôzne veci v reálnom svete. Umožňuje individuálnu konverzáciu, ako aj skupinovú diskusiu. Asistent vám dokáže pomôcť napríklad nájsť aktuálne informácie, miesta záujmu v ich okolí, poradí vám pri vyhľadávaní, s plánovaním ciest či s prekladom.

2) Rýchle odpovede na text aj fotografie (tzv. Smart Reply / Photo Reply)

Nasadená technológia vám zobrazí návrhy možných odpovedí a reakcií. Keďže sa učí v čase, postupne sa prispôsobí tomu, aké odpovede používate najčastejšie.

3) Šifrovanie a Inkognito mód

Všetky chaty v aplikácii Google Allo sú šifrované tak, aby vaše informácie ostali v bezpečí. V prípade, že túžite po ešte väčšom súkromí, využite Inkognito mód, v ktorom je použité end-to-end šifrovanie na všetky správy. V tomto móde môžete nastaviť aj automatické vypršanie platnosti správ po uplynutí istého času, diskrétne notifikácie, ako aj ďalšie vlastnosti, ktoré zvyšujú bezpečnosť a ochranu vášho súkromia.

Aplikácia je dostupná pre iOS a Android. Na Slovensku si však na uvedenie tejto novinky musíme ešte chvíľu počkať, obchod Google Play ponúka zatiaľ iba možnosť registrácie. Pripomeňme, že Google nedávno vydal aplikáciu Google Duo, ktorá slúži pre videohovory.

Prečítajte si aj:

VIDEO: Google uvádza aplikáciu Duo, podobá sa na Facetime. Bude ju mať kto využívať? (doplnené)