Smartfón s Androidom overí vašu identitu inými spôsobmi.

Project Abacus je ďalší z množstva experimentálnych projektov, ktoré Google vyvíja. Tento projekt sa zameriava na identifikáciu používateľa pomocou všetkých dostupných prostriedkov, ktoré bežný smartfón ponúka.

Systém analyzuje spôsob, akým píšete na klávesnici, ako chodíte, kde sa nachádzate a prípadne skontroluje aj vašu tvár pomocou zabudovanej kamery. Tieto údaje následne porovná s informáciami, ktoré Google o vás vie.

abacus_info_nowat

Výsledkom je tzv. hodnotenie dôveryhodnosti, ktoré prezentuje pravdepodobnosť, že váš telefón používate skutočne vy. Pokiaľ to algoritmus vyhodnotí pozitívne, môžete používať kompatibilné aplikácie aj bez nutnosti zadávania hesla.

Project Abacus bol pôvodne predstavený pred rokom na konferencii Google I/O 2015. Podľa portálu TechCrunch bude dostupný pre „veľké finančné inštitúcie“ už v júni. S jeho reálnym nasadením by sme sa teda mohli stretnúť už tento alebo budúci rok.

Zdroj: TechCrunch

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit