Platené aplikácie zadarmo? Aj to pripravil Google ako jednu zo svojich noviniek.

Po vzore iných platforiem, aj Google ponúka vybrané aplikácie zadarmo. Na takéto niečo sú zvyknutí používatelia BlackBerry cez Amazon AppStore a my sme tieto akcie hojne využívali.

freegame

Google nedávno spustil špeciálnu sekciu zameranú zatiaľ na herné aplikácie. V Google Play pribudla sekcia Rodinné a tá sa ďalej rozdeľuje na tri sekcie podľa veku. Pomôže rodičom vybrať vhodné hry pre ich deti a nemusia rozmýšľať, čo je pre nich nevhodné. Ako ste si iste všimli, pri aplikáciách sa teraz zobrazuje aj hodnotenie PEGI. Sami sme boli prekvapení z niektorých hier, že nie sú vhodné pre používateľov mladších ako 17 rokov.


2015-06-13 09.34.31

Premiéru hier zdarma začala Daniel Tiger Grr-ific Feelings. Tá bežne stojí 2,45 EUR a v rámci týždňa, kedy je poskytovaná, si ju môžete stiahnuť zadarmo.

Toto je prvý a dá sa povedať, že veľký krok, keďže doteraz sa nedali platené aplikácie preklopiť na bezplatné. Mega akcie, ako urobil pred niekoľkými týždňami Runtactic boli ojedinelé. Ponúkal viaceré svoj appky za 10 centov. Ale vo výsledku niekedy nie úplne zadarmo.

2015-06-13 09.34.21

Obchodný model sa teraz mení a odpoúčame vám sledovať hry v rodinnej sekcii, narazíte vždy na nejakú akciu. Musíte sa k nej ale dostať z rodinnej sekcie, nie klasickým vyhľadaním.

Stiahnutie

Daniel Tiger Grr-ific Feelings zadarmo pre Android.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.