Prezrádzajú viaceré dizajnové rozdiely.

Google už o pár dní na konferencii Made by Google predstaví viaceré hardvérové a softvérové novinky. Jedným z hlavných lákadiel budú aj smartfóny Pixel, ktoré budú tentokrát obsahovať až štyri modely, vrátane skladateľného telefónu Pixel 9 Pro Fold a troch modelov Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL. Spoločnosť 13. augusta však predstaví aj nové inteligentné hodinky Pixel Watch 3 v dvoch veľkostiach a poskytne informácie o softvéri. Hoci informácie o sérii Pixel telefónov roka 2024 a ich cien putujú internetom pomerne dlhý čas, tak nová séria obrázkov poskytuje nielen dokonalý pohľad na ich dizajn, ale aj porovnáva rozmery modelov Pixel 9 Pro a 9 Pro XL.

Google Pixel 9 Pro vs. 9 Pro XLZdroj: Evan Blass
Google Pixel 9 Pro vs. 9 Pro XL

Nová várka obrázkov opäť pochádza od Evana Blassa, ktorý tentokrát zverejnil nielen detailný pohľad na dizajn oboch telefónov, ale zverejnil aj obrázok, ktorý porovnáva rozmery modelov Pixel 9 Pro a 9 Pro XL. Porovnávací obrázok už na prvý pohľad prezrádza, že model Pixel 9 Pro XL bude podstatne väčší, ako Pixel 9 Pro, ktorý bude mať takmer identické rozmery ako základný model Pixel 9.

Zatiaľ čo Pixel 9 Pro bude mať 6,34-palcový OLED displej, tak 9 Pro XL bude vybavený 6,73-palcovým panelom. Zverejnené rendery taktiež prezrádzajú, že oba telefóny majú podobne veľké rámiky okolo displeja, ako aj výrezy pre 50 Mpx selfie kamery.

Google Pixel 9 vs. Pixel 9 Pro

Zvyšné obrázky zo série poskytujú informácie o rozložené fotoaparátov, ako aj všetky farebné verzie, v ktorých budú tieto modely čoskoro uvedené na trh. Zaujímavým je však aj rozdiel v povrchovej úprave rámov telefónov. V prípade základného modelu by mal byť vyrobený z eloxovaného hliníka, zatiaľ čo modely 9 Pro a 9 Pro XL ho budú mať lesklý z nehrdzavejúcej ocele.

Majte však na pamäti, že priamym nástupcom modelu Pixel 8 Pro je Pixel 9 Pro XL. Ak si teda budete vyberať svoj nový telefón zo série Pixel 9, tak nezabudnite na to, že základným a zároveň najmenším modelom je Pixel 9. Približne rovnako veľký bude aj nový model Pixel 9 Pro, ktorý bude mať aj svoju väčšiu alternatívu Pixel 9 Pro XL. Tieto tri modely doplní aj skladací Pixel 9 Pro Fold.

Google Pixel 9 vs. 9 Pro / 9 Pro XL

Zdroj: Evan Blass

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.