Podľa informácií od členov XDA-Developers je integrácia na dobrej ceste.

Takto by sa mal Google Asistent dostať k väčšiemu počtu používateľov. Na druhej strane, aplikácia Allo je na pokraji záujmu, a tak sa vyhľadávací gigant zameriava hlavne na zlepšenie používateľskej skúsenosti v aplikácii Android Správy.

V aktuálnom testovacom štádiu sa dá v rámci konverzácie, vyvolaním príkazu Google, využiť iba na zopár funkcií formou textovej odpovede a zatiaľ neexistuje možnosť, ako hovoriť priamo s Google Asistentom, tak ako je to možné v aplikácii Allo. Komunite XDA sa podarilo získať niektoré výhody Google Asistenta. Ten im dokázal zatiaľ zodpovedať na odporúčané reštaurácie a predpoveď počasia.

Spoločnosť Google už priniesla množstvo funkcií do Android Správ, ktoré boli pôvodne iba súčasťou aplikácie Allo, vrátane balíčkov nálepiek, klienta webového rozhrania a inteligentných odpovedí. Integrovanie Google Asistenta je ďalším krokom k odstráneniu rozdielov medzi Allo a univerzálnou RCS platformou Google Chat, ktorá bude fungovať medzi operátormi a Android zariadeniami po celom svete.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Google Fit dostáva veľkú aktualizáciu. Prináša viacero noviniek vrátane redizajnu

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.