Nové úsilie spoločnosti Google o univerzálne zasielanie správ sa nazýva Chat.

Spoločnosť Google pozastavuje vývoj komunikačnej aplikácie Allo a väčšinu tímu presunie na vývoj nového komunikačného štandardu s jednoduchým názvom Chat. Táto snaha má priniesť nové komunikačné možnosti pre platformu Android po vzore iMessage od Apple.

Po rokoch zmien a úprav aplikácií, ktoré sa snažil Google vždy veľkolepo predstavovať, vznikol v nich veľký neporiadok. Teraz to vyzerá tak, že už aj aplikácia Allo to má spočítané a nový komunikačný štandard Chat snáď prinesie očakávané výsledky.

Chat bude využívať RCS protokol, ktorý ponúka bohatší mediálny štandard. Chat nie je nová aplikácia pre textové správy. Namiesto toho prinesie nové funkcie do aplikácie, ktorá je už nainštalovaná na väčšine telefónov so systémom Android. Chat je používateľsky prívetivé označenie pre Rich Communication Services (RCS), nový štandard, ktorý má nahradiť SMS, a automaticky sa zapne vo vnútri aplikácie Android Messages ako predvolenej aplikácie pre odosielanie správ.

Chat je služba založená na operátoroch a nie službou Google. S novým protokolom, ktorý by sa mal spustiť čoskoro, sa stanú klasické sms balíčky operátorov nepotrebné. Po novom sa budú na komunikovanie využívať iba dáta.

Protokol RCS je aktuálne pravdepodobne jediným riešením pre rozmanitosť systému Android, aby sa dosiahla univerzálnosť komunikácie pre všetkých používateľov tejto platformy od spoločnosti Google.

Aplikácia Android Messages, ktorú už má väčšina zariadení, je skvelým východiskovým bodom pre vývoj nového komunikačného štandardu Chat. Protokol RCS je všeobecne podporovaný a ponúka všetky možnosti, ktoré by ste očakávali v komunikačnej aplikácii. Prináša aj jednu veľkú nevýhodu. Nie je šifrovaný a je aj tým pádom menej bezpečný ako iMessage od Apple.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Honor je najnovší výrobca notebookov. Predstavil svoj MagicBook s magickou cenovkou

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.