Google Správy sú v poslednej dobe samá novinka.

Aplikáciu Google Správy pravdepodobne poznáte zo svojho smartfónu aj vy. Táto aplikácia sa stala súčasťou balíka tých predinštalovaných v mnohých Android smartfónoch a vyznačuje sa mnohými funkciami. Výhodou tejto služby je aj možnosť odosielania RCS správ, ktoré fungujú na princípe četových funkcií.

V prípade využívania četových funkcií sa môžete stretnúť aj s odosielaním reakcií na správu rovnako, ako je to aj v prípade napríklad Messengeru alebo WhatsAppu. Reakcie na správy sa ale v blízkej dobe dočkajú výrazného vylepšenia, nakoľko po novom ponúknu aj možnosť Photomoji. O čo ide a ako bude táto funkcia vyzerať si teraz prezradíme v našom článku.

Google Správy prinášajú Photomoji

Reakcie pomocou fotografie, resp. vlastného motívu pre reakcie, prinášajú niektoré menej známe sociálne siete. Jednou z nich je aj Discord, ktorý sa touto možnosťou vytvárania vlastných reakcií na správy vyznačuje. Teraz s touto funkciou má prísť aj aplikácia Google Správy, ktorá umožní používateľom vytvoriť si vlastné reakcie pomocou fotografií.

Okrem predvolených emoji, ktorými môžete na správy reagovať, si môžete vytvoriť reakciu napríklad s domácim maznáčikom alebo práve svojou fotografiou. Možností budete mať naozaj mnoho a použiť budete môcť akúkoľvek fotografiu, prípadne ju vytvoriť priamo pre novú funkciu.

Photomoji v aplikácii Google SprávyZdroj: 9to5google.com
Photomoji v aplikácii Google Správy

Photomoji aktuálne prichádzajú medzi prvých používateľov aplikácie Google Správy. V súčasnosti ide len o beta testerov, ktorí môžu túto možnosť využiť, no príjemcovia správ, ktorí funkciu nemajú dostupnú, tieto reakcie aj napriek tomu vidia. Bonusom Photomoji je tiež to, že tieto reakcie si môžete uložiť na neskoršie využitie, nejde teda len o jednorazovú záležitosť.

Zdroj: androidauthority.com, 9to5google.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.