Aplikácia Google Správy prichádza s tzv. selfie GIFmi, postupne prídu do všetkých smartfónov.

Služba Google Správy je zvyčajne východiskovou aplikáciou pre odosielanie správ a textovú komunikáciu v smartfónoch so systémom Android. Táto aplikácia si pritom zakladá na RCS štandarde s četovými funkciami, preto už dnes nie je štandardné komunikovať prostredníctvom SMS správ. Mnohí sa radšej spoľahnú na bezpečnejšie RCS správy s četovými funkciami, teda mnohými možnosťami ako komunikovať pomocou textových, no aj hlasových správ a multimédií.

Práve tento štandard správ ponúka spoločnosti Google veľa možností ako pracovať na nových funkciách a jednu takúto funkciu prinesie Google už v blízkej dobe. Pôjde o možnosť tzv. selfie GIFov, ktoré sa už teraz objavujú v rámci testovania.

Selfie GIFy a Google Správy

Novinkou pre Google Správy budú selfie GIFy, kedy budete môcť pomocou svojho fotoaparátu vytvoriť krátke video s dĺžkou maximálne 4 sekundy. Toto video budete môcť odoslať ako reakciu na správu rovnako, ako keď pri RCS správach posielate štandardné GIFy či obrázky ako také. Nová funkcia sa objavila zatiaľ len v rámci flags, kde leaker AssembleDebug ukázal, ako táto funkcia vlastne vyzerá.

Google Správy testujú selfie GIFyZdroj: thespandroid.com
Google Správy testujú selfie GIFy

Selfie GIFy v smartfónoch aktivujete podržaním ikony fotoaparátu, pričom sa vám aktivuje okrúhle okno práve pre fotoaparát. Tieto GIFy teda budú v okrúhlom, nie štandardnom štvorcovom formáte. Akonáhle aktivujete fotoaparát, môžete spustiť trojsekundovú časomieru pred nahraním selfie GIFu. Ak by sa vám náhodou toto video nepodarilo, Google Správy ponúknu aj možnosť jeho znovunahrania, neodošle sa teda automaticky.

Nová funkcia už čoskoro

V súčasnosti sa možnosť selfie GIFov nachádza v štádiu testovania a nie je možné ju využívať medzi používateľmi v bežnom režime. Akonáhle však jej testovanie prebehne v poriadku a doladia sa aj tie najmenšie detaily, pravdepodobne sa objaví aj vo vašom smartfóne. Zatiaľ však nie je známe, kedy sa funkcia do tohto štádia dostane a je možné ju aktivovať len v experimentálnom štádiu.

Zdroj: thespandroid.com, androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.