Používatelia by už mali mať upravenú funkciu nahrávania v RCS správach aktívnu.

Ide o jednu zo súčastí zmien a noviniek ohlásených Googlom už v novembri minulého roka. Aplikácia Google Správy (Google Messages) povolí nahratie hlasovej správy dlhšej ako 1 sekunda medzi používateľmi komunikujúcimi cez internetové posielanie správ. Býva označované ako RCS a na Slovensku je tento spôsob podporovaný u všetkých operátorov.

Na nahrávanie treba ťuknúť na ikonu zvukových vĺn vpravo. Zobrazí sa panel, ako je vidieť na obrázku. Stlačením mikrofónu sa spustí nahrávanie. Tlačidlo netreba držať prstom, ako u WhatsAppu alebo ho pohybom zamknúť a nahrávať bez potreby držania prsta na tlačidle. Funkcia podporuje potlačenie okolitého šumu.

Je možné, že niektorí nebudú mať nahrávanie v tejto podobe ešte dostupné. Ako prvé sa spustilo pre používateľov zapojených do beta testovania aplikácie. Filtrovanie šumu sa dá vypnúť ťuknutím na nápis tejto funkcie. Predvolene je zapnutá.

Ide o prípady, keď by ste postrehli zníženú kvalitu záznamu, napríklad cez pripojené Bluetooth slúchadlá. Niektoré aplikácie ich nesprávne pripoja, a tak vysielajú cez iný profil. Zvuk je ako z plechovky. Riešením je odpojiť ich a na nahrávanie použiť mikrofón smartfónu.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.