Značkovací jazyk prichádza do ďalšej aplikácie.

Pri googli sme sa s ním stretli v jeho aplikácii Google Keep, teraz sa dostáva do aplikácie Správy na posielanie SMS a RCS správ. Novinku si všimol portál TheSpAndroid. Ide o rozšírenie, ktoré umožní formátovať správy v súlade s príkazmi tohto jazyka. So značkovacím jazykom ste sa mohli stretnúť aj v programátorských nástrojoch alebo rôznych poznámkových blokoch.

Ďalšie informácie o zápise v tomto jazyku nájdete na tomto webe. Nová vlastnosť umožní používateľom formátovať text priamo počas jeho písania a funguje to trochu inak ako pri bežnom formátovaní textu. Pri editoroch, ktoré toto podporujú, máte na výber medzi rôznymi štýlmi, text stačí označiť a vybrať konkrétny štýl.

Pri zápise takzvaného markdown jazyka je potrebné zapisovať formátovanie priamo ako súčasť textu. Používajú sa na to rôzne symboly a napríklad dvomi hviezdičkami dokážete označiť text, ktorý má byť zapísaný tučným písmom. Zápis by vyzeral napríklad takto – **toto bude zobrazené tučným písmom**.

Výsledné formátovanie sa zobrazí až po odoslaní konkrétnej správy. Počas zápisu budú vidno len hviezdičky, prípadne iné kombinácie symbolov na vytvorenie takéhoto textu. V tejto chvíli ešte nie je jasné, či implementácia tohto jazyka bude zahŕňať všetky jeho možnosti, alebo len niektoré typy formátovania. Funkciu sme testovali na bežnej aplikácii Správy, tu však ešte nebola dostupná. K dispozícii by ju mali mať niektorí používatelia zapojení do beta testovania.

google spravy markdownZdroj: TheSpAndroid
google spravy markdown

Zdroj: TheSpAndroid

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.