Nová funkcia je dostupná pre všetkých.

Pozreli sme sa na to, ako funguje formátovanie v poznámkovej aplikácii Google Keep. Rozšírenie funkcionality je dostupné len pre mobilnú verziu. Na webe formátovacie možnosti nie sú dostupné. To nič nemení na tom, že sa dajú používať bez toho, aby ste oň prišli. Treba sa len držať niekoľkých pravidiel.

Nezabudli sme ani na novú možnosť História verzií, ktorá sa zobrazuje v rozhraní na webe kliknutím na 3 zvislé bodky v otvorenej poznámke. Táto možnosť naopak nie je dostupná v mobilnej verzii. Google ešte potrebuje čas na to, aby aktualizoval a zjednotil všetky novinky pre dostupné platformy svojej aplikácie.

Ako funguje formátovanie textu? Pozreli sme sa na to bližšie a dobrou správou je, že úpravy, ktoré urobíte v rámci daných odsekov, budú vždy zachované. Či už sú upravované bez podpory formátovania na webe, alebo naopak v mobilnej aplikácii, kde je formátovanie dostupné.

Základom je neporušiť daný odsek a v prípade úpravy slov alebo doplňovania textu to funguje podobne ako v bežných editoroch. Ak začnete dopĺňať text v rámci odseku bude mať stále pôvodné formátovanie, ktoré ste mu pridelil, napríklad vo forme tučného písma.

Druhá záležitosť, ktorú treba zobrať do úvahy a vidíte ju aj na obrázku pod článkom, je podpora formátovania len pri nových poznámkach. Všimnite si, že pri úprave pôvodných poznámok nemáte formátovacie tlačidlo tak, ako je to v prípade, keď si otvoríte okno s novou poznámkou. Google hovorí, že táto funkcionalita pribudne v priebehu niekoľkých týždňov.

google keep formatovanieZdroj: TOUCHIT

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.