Spoločnosť chce technológiu rozšíriť do čo najväčšieho množstva zariadení.

Google pôvodne integroval podporu pre eSIM už do svojich smartfónov Pixel 2. a 3. generácie a toto riešenie môže byť hlavne užitočné pre vytvorenie potrebného priestoru v smartfónoch, napríklad na miesto pre nové technológie.

Pre model Pixel 3 sa podpora eSIM rozšírila do niekoľkých nových krajín. Táto možnosť je sprístupnená decembrovou (bezpečnostnou) aktualizáciou. Spoločnosť Google taktiež na svojom blogu stručne informovala, že nastaví nový štandard a začne program pre výrobcov telefónov so systémom Android, aby mohli čo najskôr a jednoduchšie integrovať eSIM do svojich zariadení.

Spoločnosť Apple takisto sprístupnila podporu pre eSIM aj pri svojich posledných iPhonoch – XR, XS, XS Max, čo by mohlo v konečnom dôsledku naznačovať, že klasická SIM karta sa môže čoskoro vytratiť z mobilných zariadení. Využívanie eSIM kariet môže priniesť veľkú flexibilitu, hlavne pre tých, ktorí veľa cestujú a pri tomto novom spôsobe nebudú musieť mať pri sebe nespočetné množstvo klasických simiek. Google tak chce zabezpečiť okamžitú konektivitu v rámci viacerých operátorov a zariadení v ekosystéme Google.

Google uviedol, že sa teší na spoluprácu s partnermi v súvislosti s potenciálnymi výhodami eSIM – tie sa budú v budúcnosti využívať nielen v telefónoch, ale aj hodinkách, tabletoch alebo notebookoch. eSIM je bezdrôtová služba rovnako jednoduchá ako obyčajné zapnutie telefónu.

Zdroj: BlogGoogle

Prečítajte si aj:

eSIM na Slovensku: Operátori prezradili svoje plány, Telekom a Orange technológiu už testujú (doplnené)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.