Správy na webe fungujú podobne ako webové rozhranie služby WhatsApp.

Aplikácia Správy umožňuje používateľom systému Android posielať SMS a MMS správy iným používateľom. Google sa však snaží zlepšiť funkcionalitu tejto aplikácie zakomponovaním štandardu RCS, vďaka ktorému umožnia Správy na Androide lepšie konkurovať funkcii iMessage z konkurenčného iOS.

RCS totiž umožňuje u podporovaných operátorov odosielať a prijímať správy cez Wi-Fi alebo dátovú sieť. Malo by to fungovať zadarmo a podobne ako napríklad komunikácia cez WhatsApp či práve iMessage. RCS štandard na Slovensku aktuálne podporuje Slovak Telekom a Orange, avšak samotná aplikácia Správy nám zatiaľ v redakcii neumožňuje komunikovať inou formou, ako sú SMS či MMS správy.

Prihlasovanie do webového rozhrania funguje podobne ako v službe WhatsApp

Nové funkcie prídu v priebehu najbližších dní

Google sa však pripravuje na masové rozšírenie RCS štandardu predstavením novej funkcie – Správy dostali webové rozhranie, ktoré funguje podobne ako WhatsApp. V praxi to znamená, že pomocou telefónu naskenujete QR kód na webovej stránke messages.android.com a môžete svoju komunikáciu v telefóne spravovať priamo z počítača. Aktuálne môžete posielať textové správy, ďalšie funkcie, ako je vyhľadávanie GIF súborov, inteligentné odpovede v angličtine či náhľady odkazov pribudnú budúci týždeň.

Aby ste mohli využiť webové rozhranie služby Správy, je potrebné aktualizovať Android aplikáciu na najnovšiu verziu a následne sa cez nastavenia dostať k položke Správy na webe. Funkcia bude sprístupňovaná počas najbližších dní, aplikácia Správy nám ju zatiaľ neponúka ani u nás v redakcii.

App Store

Aplikácia Správy v Obchode Play

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Pozrite si zoznam operátorov, ktorí budú podporovať platformu Google Chat

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit