Doplnené 10.11.: Spoločnosť Google zmenila stav aplikácie na Open beta, vďaka ktorej si môže aplikáciu stiahnuť viac ľudí. Aplikácia Files Go je tak dostupná v obchode Google Play

Aplikácia je primárne určená pre rozvojové krajiny, no šancu na úspech má aj v Európe.

Technologický gigant Google si uvedomuje dôležitosť rozvojových trhov a viac ako miliardy  ľudí, ktorí v nich žijú. Nedávno tak pre nich pripravil platobnú službu Tez, či odľahčenú verziu Google vyhľadávača. Najnovšie prináša inteligentného správcu súborov „Files Go“.

Aplikácia je momentálne v obchode Google Play označená ako nevydaná a počet používateľov na testovanie je zaplnený, takže Files Go nie je možné si aktuálne stiahnuť. Momentálne je tak možné stiahnuť si iba APK a nainštalovať si ho na vlastné riziko do smartfónu s operačným systémom Android 5.0 a novším.

Najväčšou výhodou aplikácie je bezdrôtový prenos bez internetu, ktorý značne pomôže používateľov v rozvojových krajinách, kde dostupnosť kvalitného internetu nie je samozrejmosťou.

Snímky obrazovky z aplikácie zatiaľ poukazujú na to, že Files Go ma dve záložky, Priestor a Súbory. V prvej záložke je možné nájsť aktuálny stav využitia internej pamäte a možnosť vymazať cache aplikácií. V druhej záložke sú súbory rozdelené podľa typu a následne do priečinkov podľa zdroja.

Zdroj: 9TO5Google

Značky: