Žiadne reklamy ani ďalšie nákupy.

Apple koncom marca predstavil službu Apple Arcade. Tá vám poskytne prístup ku knižnici prémiových aplikácií za jeden mesačný poplatok. Je to podobný koncept ako napríklad Netflix – neplatíte za každú aplikáciu/film zvlášť, ale predplatíte si prístup ku knižnici obsahu.

Podobnú službu teraz testuje Google. Nazýva sa Play Pass a je to v princípe Apple Arcade pre používateľov Android zariadení.

S informáciou o službe Google Play Pass prišiel portál Android Police, ktorý zverejnil aj prvé screenshoty. Tie prezrádzajú, že Google Play Pass ponúkne neobmedzený prístup k stovkám prémiových aplikácií a hier bez reklám a dodatočných nákupov. Pokiaľ hra ponúka nákupy v aplikácii, tie sú so službou Play Pass automaticky odomknuté.

Google oficiálne potvrdil, že službu aktuálne testuje. Test prebieha v Amerike, cena predplatného je aktuálne 4,99 dolára na mesiac. Nie je známe, kedy bude služba verejne dostupná a ani to, aká bude výška mesačného poplatku po jej komerčnom spustení.

Screenshoty zo služby Google Play Pass. Zdroj: Android Police

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Apple Arcade: Exkluzívna ponuka herných titulov bez reklám a otravných nákupov

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit