Platforma čoskoro osloví ešte viac používateľov.

Služba bola predstavená pred koncom roka 2020 ako nové rozhranie, ktoré môžeme považovať za pokračovanie služby Android TV, na ktorej základoch stavia. Nové správy z portálu XDA-Developers nám teraz poskytujú lepšiu predstavu o tom, čo môžeme od Google TV v najbližších mesiacoch očakávať. Treba aj poznamenať, že Google má aktuálne až 250 partnerov, ktorí používajú zariadenia so systémom Android TV alebo Google TV, vrátane 170 partnerov z radov operátorov. 

Produktový riaditeľ Google TV Rob Caruso pred pár dňami uviedol, na ktoré oblasti sa bude Google v rámci Google TV zameriavať. Spoločnosť verí, že sa jej podarí rozbehnúť spoluprácu s viacerými poskytovateľmi obsahu na univerzálnom vyhľadávaní a odporúčaní obsahu na úrovni systému, s čím sa stretávame napríklad pri službách Netflix, YouTube, Google TV v rámci knižníc (nie na úrovni OS), Hulu, HBO a ďalších.

Google TV v televízoroch TCL

Za pozornosť stojí hlavne ďalšia spomínaná oblasť, ktorú má Google v pláne zaradiť do Google TV. Ide o fitness funkcie. Predpokladá sa, že budú založené na podobných princípoch aké využíva aj služba Apple Fitness+.

Caruso ďalej uviedol, že vidí priestor aj v zlepšení integrácie ovládacích prvkov inteligentnej domácnosti a aj zvýšení videokomunikačnej úrovne Google TV. V oblasti komunikácie riaditeľ Google TV spomenul, že by rád na platforme privítal službu Zoom, ktorá je v súčasnosti veľmi obľúbená. 

Aj napriek tomu, že Google má veľmi dobrú predstavu o tom, čo by sa malo na platformách Google TV / Android TV nachádzať, my sme sa zatiaľ nedozvedeli, kedy sa tak má stať. Veríme, že na tieto novinky nebudeme príliš dlho čakať a prídu v najbližších mesiacoch.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.