Zmeny odtieňov farieb, nový font a postupné zaokrúhľovanie hranatých prvkov.

Material Design sa vyvíja a Google postupne zavádza novú grafiku a prvky do svojich aplikácií. Zmeny sa udiali pred niekoľkými dňami v aplikácii Google Kontakty, teraz je na rade vylepšenie aplikácie na telefonovanie. Zmena prináša nielen modifikácie v grafickom vyhotovení ale aj písme, ktoré je teraz Google Sans. Spôsob ovládania a rozmiestnenie prvkov ale zostali na svojom mieste.

Nový dizajn:

Pôvodný dizajn:

Aplikácia Telefón priniesla zmeny v ikonách obľúbených položiek, rýchlej voľby a kontaktov, ktoré sú lepšie viditeľné. Sú jednoducho povedané tučnejšie. Novo použitý font zjednodušuje celkové zviditeľnenie prvkov na obrazovke.

Tmavomodrú tému nahradí jemnejšia farba a trochu iné vykreslenie ikony. To odpovedá novému dizajnu ikony pre aplikáciu Google Duo od minulého týždňa. Pribudla aj voľba na odstránenie často kontaktovaných osôb, ktoré ale nie sú označené hviezdičkou ako obľúbené kontakty. Jej nové umiestnenie by mohlo byť lepšie dostupné, ak túto funkciu občas používate.

Ako získať novú verziu?

Novinky sú dostupné pre beta testerov. Do beta programu aplikácie Telefón sa môžete zapojiť aj vy a získavať najnovšie aktualizácie ešte pred ich vydaním pre všetkých používateľov.

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Android 9 Pie je tu: Google bude sprístupňovať nové funkcie postupne

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.