Vývojárska konferencia I/O je doslova predo dvermi.

Konať sa bude v prvej polovici mája. Ide o jednu z najvýznamnejších konferencií, ktorá každoročne prináša zaujímavé novinky. Tie sa budú týkať ekosystému Android, ale nie je vylúčené, že budú predstavené aj hardvérové novinky. Ako informuje portál GSMArena, spoločnosť teraz zverejnila plán podujatia, na základe čoho získavame celkom dobrú predstavu o nadchádzajúcich plánoch spoločnosti.

Najvýraznejšou osobnosťou udalosti bude generálny riaditeľ Googlu Sundar Pichai, ktorý všetko odštartuje. Počas jeho vystúpenia nás oboznámi s plánmi spoločnosti, ekologickými projektmi a ochranou osobných údajov. 

Keďže pred pár dňami sa objavilo aj niekoľko únikov o hodinkách Pixel Watch, myslíme si, že tie by mohli byť predstavené práve počas udalosti Google I/O, ktorá sa bude konať v dňoch 11.-12. mája. Nie je vylúčené, že počas týchto dní bude predstavený aj lacný smartfón Pixel 6a.

Harmonogram konferencie I/O ďalej prezrádza, že by sme sa mali dozvedieť aj niekoľko nových informácií o pokrokoch v oblasti umelej inteligencie. Google by tak mohol predstaviť nové funkcie a vylepšenia služby Google Assistant. Okrem týchto noviniek sa očakávajú aj prírastky pre smart home (pravdepodobne nové reproduktory). 

Po predstavení hardvéru Google odprezentuje aj niekoľko technických noviniek, ktoré sa budú týkať systémov Androidu 13, Wear OS, Chrome OS a rozšírenej reality.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.