Proces bude podstatne jednoduchší.

Niektorí používatelia majú skutočne kreatívne heslá ku svoje Wi-Fi sieti, čo sťažuje jeho zdieľanie iba obyčajným diktovaním. Ani tradičné zdieľanie nie je príliš praktické. Google pracuje na spôsobe, ako tento proces uľahčiť. Android 10 používateľom umožňuje zdieľať podrobnosti o sieti pomocou QR kódov. Najnovšie sa zdá, že funkcia Nearby Share by mohla s príchodom Androidu 12 tento proces ešte viac urýchliť.

Podľa portálu AndroidPolice môže stránka zdieľania Wi-Fi v budúcnosti obsahovať nové tlačidlo, ktoré umožní používateľom vymieňať poverenia Wi-Fi prostredníctvom funkcie Google Nearby Share. Aj keď tento spôsob výmeny prihlasovacích Wi-Fi údajov stále vyžaduje, aby sa hostia nachádzali v bezprostrednej blízkosti ich hostiteľov, nové zdieľanie bude takpovediac na jeden klik.

Zavedenie novej funkcie nemá stanovený termín. V najbližších týždňoch sa očakáva predstavenie prvej vývojárskej ukážky systému Android 12. Je však možné, že funkcia zdieľania Wi-Fi sa do Androidu 12 dostane neskôr v tomto roku.

Služba Zdieľanie v okolí môže byť údajne čoskoro použitá aj na zdieľanie aplikácií.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Honor Router 3: Internet, ktorý nastaví aj vaša babka

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.