Stále nie je jasné, či bude funkcia pripravená načas.

Prvé náznaky o novinke sa objavili pred pár dňami. Android 11 sa na niektorých smartfónoch ani poriadne neohrial a už sa dozvedáme prvé detaily o jeho nástupcovi. Pokiaľ pôjde všetko podľa plánu, tak prvý vývojárský náhľad Androidu 12 by sme mohli spoznať už budúci mesiac. Doposiaľ sme sa dozvedeli, že bude umožnené jednoduchšie používanie alternatívnych obchodov s aplikáciami, ale najnovšia správa znie obzvlášť zaujímavo.

Google pracuje na novej systémovej službe, ktorá uvedie nečinné aplikácie do hlbokého spánku, čím by sa umožnila optimalizácia úložiska. Systémová služba môže spravovať nečinné aplikácie a pokiaľ sa aktívne nepoužívajú, je ich možné optimalizovať. 

Podľa poslednej príslušnej zmeny kódu, bude nadchádzajúca funkcia hibernácie aplikácií pre Android fungovať odlišne v závislosti od toho, či je povolená pre jedného používateľa alebo pre všetkých používateľov. Ak je iba jeden používateľ na zariadení s viacerými používateľmi, vymaže sa vyrovnávacia pamäť aplikácií pre konkrétneho používateľa.

Úlohy uvedené v kóde naznačujú, že ďalším krokom bude podpora hibernácie na úrovni balíka, ktorá ovplyvní všetkých používateľov, aj keď nie je jasné, ako sa to bude líšiť. Je možné, že všetky údaje aplikácie budú vymazané, alebo že samotná aplikácia bude zo zariadenia skutočne odstránená a bude znovu nainštalovaná, keď používateľ vypne režim dlhodobého spánku

Ako sa bude táto funkcia vizuálne prejavovať je tiež stále záhadou. Nové detaily na seba nenechajú určite dlho čakať.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Obchod Play: Nová ikona prezradí, ktorým smerom sa uberá popularita aplikácií

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.