Za všetkým je potrebné hľadať umelú inteligenciu.

Zdá sa, že v systéme Android si bude musieť dokonca aj Google čoskoro začať obhajovať svoje pozície, pretože nová situácia na poli vyhľadávacích nástrojov sa pre spoločnosť nevyvíja vôbec dobre. Pokým Google vyhľadávanie sa roky považuje za neprekonateľné, tak po integrácii ChatGPT sa zdá, že Bing vyhľadávanie je oveľa perspektívnejšie.

Z tohto vylepšenia ťažia nielen používatelia vyhľadávania Bing, ale jeho predvolené používanie dokonca zvažuje aj spoločnosť Samsung, po čom by sa Bing stal hlavným vyhľadávačom v Galaxy zariadeniach. Portál PhoneArena tvrdí, že Samsung zvažuje z Bingu spraviť predvolený vyhľadávač, čo by mohlo mať na Google veľký ekonomický dopad. Pripomeňme si, že Google vyhľadávač je aktuálne predvolený v iPhonoch a telefónoch Samsung Galaxy. 

AI Bing
AI Bing

Zdroj informuje, že po oznámení zámeru spoločnosti Samsung, zamestnanci Googlu “vstúpili do panického režimu”. Tento stav je celkom pochopiteľný, keďže stále platná zmluva so Samsungom Googlu prináša odhadovaný ročný príjem vo výške približne 3 miliárd dolárov. Akcie vyvolávajú aj ďalšie reakcie, takže po Samsungu to môže byť práve spoločnosť Apple, ktorá by mohla Google opustiť. Odchod spoločnosti Apple by Google zabolel ešte viac, keďže by ju mohol pripraviť o ročný príjem až 20 miliárd dolárov.

Reakcia spoločnosti Google je celkom oprávnená, nakoľko sú v hre skutočne veľké peniaze. Google zrejme ide “na plné obrátky” a vyhlásil červený kód v súvislosti s hrozbou zo strany konkurentov v oblasti umelej inteligencie, ako je napríklad ChatGPT. Po tejto intenzívnej búrke musí byť aj spoločnosti Google jasné, že jej dominantné postavenie sa v oblasti vyhľadávania pomaly ale isto končí. Aj preto sa musí ešte intenzívnejšie vrhnúť na vývoj kvalitnejších technológií založených na AI. 

Google searchZdroj: Engadget
Google search

To sa podľa dostupných informácií sa už síce deje, avšak je otázkou času, kedy sa týchto noviniek od spoločnosti Google aj skutočne dočkáme. Nový Google vyhľadávač by však mal vedieť ešte lepšie odhadnúť potreby používateľov, čím bude oveľa personalizovanejší.

Zmluva medzi spoločnosťami Google a Samsung je stále predmetom rokovaní, takže je pravdepodobné, že Samsung zatiaľ zostane pri spoločnosť Google. Nám už iba zostáva veriť, že Samsung sa v budúcnosti rozhodne správne.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.