Google postupne aktivuje novú funkciu Your Timeline (Vaša časová os).

Internetový gigant včera ohlásil spustenie novej funkcie. Tá využíva obrovské množstvo dát, ktoré Google o vás vie. Your Timeline tieto dáta spracuje a prezentuje ich v prehľadnej a zrozumiteľnej forme.

Ide prevažne o údaje, ktoré sa týkajú vašej lokality. Bez ohľadu na to, či využívate aplikáciu Mapy Google – ak používate služby od Googlu (stačí, ak ste prihlásený do telefónu so systémom Android) a máte povolenú históriu polohy, všetky informácie sa automaticky ukladajú do vášho účtu. Sú súkromné, takže k nim máte prístup iba vy. Ak chcete vedieť, čo všetko Google o vás vie, odporúčame skontrolovať profil na stránke služby Môj účet.

V rámci tejto služby nájdete aj podrobnú históriu polohy. Rekapitulovať ju v nastaveniach nie je príliš prehľadné a pohodlné a tak sa Google rozhodol, že miesta, ktoré ste navštívili a cesty, ktoré ste prešli peši alebo dopravnými prostriedkami, vám ukáže inak. Priamo v službe Mapy Google. A ak používate cloudové úložisko na fotografie, Fotky Google, v časovej osi sa zobrazia aj fotografie, ktoré ste na danom výlete odfotili.

google_mapy_timeline

Nová funkcia možnože niekoho prekvapí dôrazom na detail. Je pravda, že človek si skôr uvedomí, aké obrovské množstvo informácií o ňom Google vie, keď sú tieto dáta prehľadne zobrazené a skombinované z viacerých zdrojov. Jednotlivé položky časovej osi je možné premenovať alebo odstrániť. Prípadne si môžete deaktivovať históriu polohy a ďalšie služby, ktoré ukladajú údaje o vás.

Google sprístupňuje funkciu Your Timeline postupne. Mala by sa objaviť vo webovom rozhraní služby Mapy Google a v aplikácií pre Android. My sme ju medzi dostupnými položkami zatiaľ nenašli. Keď sa tak stane, prinesieme ďalšie informácie.

Nová funkcia sa objaví v bočnom stĺpci

Nová funkcia sa objaví v bočnom stĺpci

Zdroj: Google blog

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit