Obľúbená cloudová služba na zálohovanie fotografií je teraz ešte lepšia. Odporúčame ju.

Google konečne oddelil svoju sociálnu sieť Google+ od služby Fotky Google. Tá je teraz dostupná ako samostatný produkt.

Fotky si zobrazíte viacerými spôsobmi

Fotky si zobrazíte viacerými spôsobmi

Službu môžete využívať vo webovom prehliadači a prostredníctvom mobilných aplikácií pre iOS a Android. Ak máte zariadenie so systémom Android, novú aplikáciu si manuálne stiahnite z obchodu Google Play (v našom prípade sa predinštalovaná stará verzia neaktualizovala na novú službu). V prípade iPhonov a iPadov je dostupná v AppStore.

Hoci je základná funkcionalita služby totožná – z mobilných zariadení, ale aj z počítača si môžete zálohovať fotografie do cloudu a tie následne manažovať a prezerať na rôznych zariadeniach, nová verzia prináša viacero noviniek.

Môžete ich filtrovať podľa osoby, miesta, ale aj objektu. Táto funkcia nás prekvapila a hoci nie je dokonalá, funguje pomerne dobre

Fotky môžete filtrovať podľa osoby, miesta, ale aj objektu. Táto funkcia nás prekvapila a hoci nie je dokonalá, funguje pomerne dobre

V prvom rade je to prehľadnejšia navigácia v knižnici fotiek. Ak máte tisícky fotografií, ktoré sú v niektorých prípadoch staré niekoľko rokov, prechod medzi najstarším záznamom a najnovším obrázkom je výrazne rýchlejší. Pohodlnejšie si takisto nájdete fotografie z dátumu, ktorý potrebujete.

Služba však umožňuje veľmi jednoducho prezerať fotky vybraných osôb, miest alebo ich filtrovať podľa špecifických objektov. Nechýba možnosť vytvárať albumy, ktoré sa v novej verzii dajú lepšie manažovať. Google konečne vyriešil problém „dvojitých“ fotiek, ktorý v minulosti vznikal pri tvorbe albumov.

Funkcia Asistent je hlavný dôvod, prečo by ste si mali zálohovať fotografie do služby Fotky Google

Funkcia Asistent je hlavný dôvod, prečo by ste si mali zálohovať fotografie do služby Fotky Google

Výborná je najmä funkcia asistent. Pomocou nej si jednoducho vytvoríte nové albumy, príbehy (albumy s menším počtom fotiek, ktoré sú viac zamerané na prezentáciu a popis fotiek) alebo filmy (krátke video z vybraných fotiek a videí). Príbehy a filmy sa v minulosti vytvárali automaticky, teraz môžete ich vznik manuálne aktivovať. A to je skutočný prínos služby. Fotky Google sa z hľadiska tvorby filmov vyrovnajú platenej službe Magisto.

Samozrejmosťou je možnosť editovať a automaticky vylepšovať uložené fotografie. Dôvodom, prečo si fotky a videá zálohovať práve do služby od Googlu, je bezplatné úložisko pre fotografie s rozlíšením do 16 MP a videa až do Full HD. V prípade väčších rozlíšení sa spotrebováva váš priestor v službe Disk Google.

Dajte službe videá a fotky a spraví vám takéto štýlové video. Nemusíte sa o nič starať a ak sa vám niektoré zábery nepáčia, jednoduchým spôsobom ich odstránite. Takisto sa dá zmeniť hudba aj filter

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit