Aplikácia bude odteraz dostupná pre veľké množstvo používateľov. 

Funkcia Zdieľanie nablízku je známa predovšetkým používateľom systému Android. Vďaka nej je možné jednoducho a rýchlo posielať súbory medzi viacerými Android zariadeniami. Hoci funkcia je už od marca tohto roka dostupná pre počítače so systémom Windows 10, tak až teraz opúšťa testovaciu fázu. Toto nové rozšírenie umožňuje bezdrôtovo posielať súbory medzi Android smartfónom alebo tabletom a počítačom.

Portál 9to5google informuje, že početné aktualizácie v uplynulých mesiacoch znížili počet pádov a zvýšili úspešnosť prenosu. Službu Zdieľanie nablízku si od prvého spustenia nainštalovalo viac ako 1,7 milióna používateľov a bolo prenesených viac ako 50 miliónov súborov. Treba zdôrazniť, že okrem fotografií a videí je možné pomocou tejto funkcie prenášať aj dokumenty, zvukové súbory a priečinky

Zdieľanie nablízku: Google vydal finálnu verziu pre WindowsZdroj: 9to5google

Zdieľanie nablízku vyžaduje 64-bitovú verziu systému Windows 10 a vyššiu, pričom ARM nie je podporovaný. Počas prenosu musia byť povolené Bluetooth a Wi-Fi alebo Ethernet, pričom obe zariadenia musia byť v rovnakej sieti a vo vzdialenosti približne 5 metrov od seba. Aj verzia pre Windows ponúka rovnaké možnosti viditeľnosti ako v telefónoch: Všetci, Kontakty, Vaše zariadenia a Nikto. Pokiaľ však chcete túto funkciu používať, tak musíte byť prihlásení do účtu Google. 

Zdieľanie nablízku: Google vydal finálnu verziu pre Windows 
Zdroj: 9to5google

Jednou z užitočných noviniek je zobrazovanie zostávajúceho času pri prenose súborov do systému Windows, čo je mimoriadne praktické pri prenášaní veľkých súborov. Používateľ je tak okamžite informovaný ako dlho bude prenos trvať. Indikátor zostávajúceho času je umiestnený v kruhu. Zdroj dodáva, že odteraz sa bude v oznámeniach zobrazovať aj náhľad obrázka, ktorý informuje o úspešnom prenose a mieste uloženia obrázka.

Hoci aplikáciu Zdieľanie nablízku pre systém Windows je možné stiahnuť zo stránky android.com, tak Google bude spolupracovať s výrobcami počítačov (potvrdené je HP), aby túto funkciu zahrnuli do vybraných počítačov so systémom Windows. 

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.