Zo zlepšovania projektu Chromium budú profitovať všetci.

Microsoft dlhodobo prezentuje efektívnejšie využívanie batérie notebookov ako jeden z hlavných dôvodov, prečo by mali používatelia vyskúšať prehliadač Edge. Tento benefit si zachovala aj vynovená verzia Edgu, ktorá je založená na jadre Chromium. A čoskoro ho dostanú aj konkurenčné prehliadače.

Google totiž potvrdil, že plánuje implementovať vylepšenia, s ktorými prišiel Microsoft, keď optimalizoval Chromium pre použitie v prehliadači Edge. Jednou z optimalizácii je napríklad ukladanie internetového videa do pamäte RAM, vďaka čomu nie je potrebné využívať úložisko notebooku a ušetriť tak energiu.

Ďalším vylepšením je kontrola, či je počítač pripojený do siete alebo využíva batériu – podľa tejto informácie sa následne využijú pokročilé techniky na šetrenie batérie.

Spomenuté vylepšenia by sa čoskoro mali objaviť v tzv. Canary verzii Chromu a následne ich dostane aj Chrome pre verejnosť.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Nový Microsoft Edge je tu: Takto ho získate

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit