Tvrdí to Wall Street Journal.

Spojenie spoločnosti Google a technológie virtuálnej reality sa bude možnože tento rok spomínať často. Google pripravuje druhú generáciu kartónových VR okuliarov Google Cardboard, ktoré by mali konkurovať zariadeniu Samsung Gear VR. Najnovšie informácie denníka Wall Street Journal však tvrdia, že Google vyvíja aj ďalší VR produkt. Okuliare, ktoré nevyžadujú žiadne ďalšie zariadenie.

Totiž, Gear VR aj Google Cardboard vyžadujú smartfón a využívajú jeho výpočtový výkon. Oculus Rift potrebuje k svojmu fungovaniu výkonné PC. VR okuliare od Googlu by mali mať vo výbave všetko potrebné. Pôjde teda o samostatný produkt, ktorý si kúpite v obchode a hneď ho môžete používať.

Wall Street Journal tvrdí, že zariadenie nebude natoľko výkonné ako Oculus Rift v kombinácii s výkonným počítačom. To je pomerne logické a očakávateľné. Na druhej strane bude cenovo dostupnejšie pre bežných používateľov, ktorí chcú vyskúšať virtuálnu realitu.

Zdroj: Wired

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit