Toto riešenie ponúkne lepší výkon a pohodlnejšie ovládanie.

Google ešte v decembri minulého roka prekvapil. Počas The Game Awards oznámil, že pripravuje aplikáciu Google Play Games, ktorá bude v priebehu roka 2022 dostupná na počítačoch so systémom Windows a umožní hráčom hrať ich obľúbené Android hry. Najnovšie správy sú ešte pozitívnejšie, pretože Google sprístupnil prvých 12 Android hier, ktoré je možné hrať v systémoch Windows 10 aj 11

Spoločnosť Google konečne spustila prvú beta verziu, ktorú si môžu vyskúšať používatelia na vybraných trhoch – v Hongkongu, na Taiwane a Južnej Kórei. Už teraz je možné hrať hry ako napríklad Asphalt 9, Gardenscapes a Homescapes a niekoľko ďalších lokálne dostupných hier.

Android Windows HryZdroj: GSMArena
Android Windows Hry

V prípade hardvéru sú definované minimálne požiadavky, ktoré zahŕňajú Windows 10 (v2004) alebo Windows 11, počítač s osemjadrovým procesorom, stredne výkonným GPU, 8 GB RAM a aspoň 20 GB SSD disk.

Očakávame, že platforma bude čoskoro dostupná aj na ďalších troch a prinesie aj iné Android hry, ktoré bude možné hrať v systéme Windows. Aj kvôli tomu sú vývojári Android hier vyzvaní, aby do svojich hier pridali podporu hrania s plnohodnotnou klávesnicou a myšou, namiesto dotykovej obrazovky. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.