Aplikácia Google Play Games príde počas roka 2022 na počítače so systémom Windows 10 a 11.

Google príjemne prekvapil všetkých hráčov. Počas ceremónie The Game Awards (udeľovanie herných Oscarov) oznámil, že pripravuje aplikáciu Google Play Games, ktorá bude v priebehu roka 2022 dostupná na počítačoch so systémom Windows a umožní hráčom hrať ich obľúbené Android hry.

Oficiálne oznámenie od Googlu je pomerne stručné, ale prináša odpovede na niektoré prípadné otázky. Aplikácia bude k dispozícii pre Windows 10 aj 11. A dá sa predpokladať, že podporované budú takmer všetky hry, ktoré dnes nájdete v obchode Google Play pre Android.

Google taktiež potvrdil, že vyvíja aplikáciu, resp. herný obchod Google Play Games samostatne. Nejde teda o spoluprácu s Microsoftom, ktorý začal v októbri distribuovať nový operačný systém Windows 11 aj s prísľubom podpory Android aplikácií – tá príde vo verzii pre širokú verejnosť až v roku 2022.

Google vo vyjadrení pre portál The Verge potvrdil, že hráči sa budú môcť prepínať medzi zariadeniami pri hraní hier – či už ide o smartfón, tablet, Chromebook alebo počítač so systémom Windows. Dá sa teda predpokladať, že Android hry budú na platforme Windows k dispozícii s podporou Google služieb a kompletnou funkcionalitou, ako je napríklad ukladanie uložených pozícií do cloudu, atď.

Hráči takisto budú môcť pokračovať v hraní presne tam, kde pred pár sekundami alebo v minulosti skončili v hraní na inom zariadení. Google takisto potvrdil, že hry budú bežať lokálne v počítači, nebudú sa teda streamovať z cloudu. Aplikácia Google Play Games pre Windows 10/11 počítače bude k dispozícii v priebehu roka 2022.

Google Play GamesZdroj: Google
Google Play Games

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit