Funkcia sa dostáva do fázy beta testovania.

Apple má jednu z najjednoduchších metód zdieľania veľkých súborov a dokumentov “cez vzduch” s názvom AirDrop. Android donedávna používal metódu založenú na NFC s názvom Android Beam. S príchodom Androidu 10 bola však odstavená. 

Google Nearby Share

Zdroj: AndroidPolice

NFC čip sa použil na nadviazanie spojenia a pre samotný prenos súborov slúžil Bluetooth, ktorý bol extrémne pomalý, takže funkciu pravdepodobne používal iba málokto.

Portál Android Police oznámil, že nová funkcia zdieľania v okolí sa dostáva do beta testovania. Beta sa teraz rozširuje na používateľov, ktorým sa teraz v ponuke zdieľania systému Android zobrazí možnosť zdieľať súbory „zariadeniam nablízku“. Portál Android Police publikoval niekoľko snímok obrazovky s danou funkciou.

Google Nearby Share

Zdroj: AndroidPolice

Aktívna funkcia „Zdieľať v okolí“ zobrazí zariadenia nablízku, je možné zvoliť úroveň viditeľnosti pre kontakty, alebo je možné túto funkciu úplne vypnúť. Pokiaľ je funkcia zapnutá, je možné vidieť, kedy niekto chce zdieľať súbor touto metódou. Kliknutím na upozornenie sa prijímateľ stane viditeľným a môže súbory prijať.

Google Nearby Share

Zdroj: AndroidPolice

Google potvrdil, že v budúcnosti plánuje zdieľať ďalšie informácie o službe Nearby Share. Cieľom je spustiť zdieľanie v okolí so spätnou kompatibilitou pre Android 6 (Marshmallow) a novšie verzie.

Nearby Share funguje podobne ako Apple AirDrop: príjemca a odosielateľ potrebujú mať zapnutý Bluetooth a Wi-Fi pripojenie. Bluetooth iniciuje pripojenie a cez Wi-Fi prebehne prenos súboru.

Zdroj: AndroidPolice

Titulný obrázok: Orange

Prečítajte si aj:

A.I. Maiden Power Gravy: Vypočujte si najlepšiu skladbu Iron Maiden, akú kedy vytvorila umelá inteligencia

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.