Pozor na to, že výrobcovia počítačov používajú modifikované ovládače.

Nie každý ovládač od Intelu, hoci máte grafiku priamo s procesorom, bude pre vás. Typicky je tak istejšie počkať, až vám Lenovo zobrazí možnosť stiahnutia novej verzie. V častých prípadoch sa ale stretnete aj s tým, že počítač aktualizované ovládače odmietne.

Server Windows Latest upozornil na dostupnosť ovládačov pre grafiku Intel UHD Graphics ako aj Intel Iris Plus. Sú kompatibilné pre Windows 10 1709 a vyššie. Verzia 27.20.100.8587 opravuje niektoré problémy s Wordom a Excelom.

Najčastejšie sa môžete stretnúť s chybou prekreslenia grafiky. Tá sa prejavuje nefunkčnými tlačidlami. My sa s týmto stretávame pri programe Microsoft Outlook, ktorému po zapnutím nereagujú tlačidlá. Pomôže maximalizovanie a obnovenie do inej veľkosti okna, prípadne vypnúť a zapnúť program.

V tejto verzii ovládačov pribudla podpora hier Surgeon Simulator 2, Crusader Kings III, Fall Guys: Ultimate Knockdown a Wasteland 3. Tiež opravujú niektoré problémy s výkonom pri hrách FIFA20, F1 2020, Red Dead Redemption 2, Horizon Zero Dawn, Cities Skylines a iných. Avšak hranie týchto hier na integrovanej grafike je už samo o sebe veľmi obmedzujúce.

Na stiahnutie sa dá využiť nástroj Intel Driver & Support Assistant.

Zdroj: Windows Latest

Prečítajte si aj:

Intel oznámil svoju prvú diskrétnu grafickú kartu, DG1

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.