Šikovná aplikácia pre Windows spohodlní používanie „fotkovej“ sociálnej siete.

Milovníci Instagramu majú pomerne obmedzené možnosti, ako využívať službu mimo ich telefónov. Instagram síce sprístupnil jednoduché webové rozhranie, ktoré plní svoj účel, avšak dizajn ani používateľský zážitok nie je optimálny.

Preto vznikla aplikácia Grids, ktorá bola najskôr dostupná iba pre OS X a teraz prichádza aj na platformu Windows. Používatelia sa môžu do aplikácie prihlásiť prostredníctvom svojho účtu, resp. pod viacerými účtami súbežne. Prepínanie medzi nimi je jednoduché. Grids zobrazuje fotografie v peknom dizajne, pričom k dispozícii je viacero grafických rozhraní.

Podobne ako aplikácia pre telefón, aj Grids obsahuje prehľadné rozdelenie na domovskú stránku, populárne (vo svete) fotky, vaše obľúbené príspevky atď. K dispozícii je vyhľadávanie, notifikácie, novinky a dokonca aj záložky. Grids je teda pomerne komplexný nástroj a v porovnaní s veľmi základnými možnosťami webového rozhrania služby ponúka užitočné funkcie.

Dodajme, že Grids neumožňuje nahrávanie fotografií do služby. Hoci používatelia po tejto funkcii túžia, Instagram má pomerne striktné pravidlá a nehodlá ich meniť. Aspoň zatiaľ. Aplikácia je dostupná bezplatne, avšak väčšina pokročilých funkcií vyžaduje licenciu na Pro verziu. Tá stojí 4,99 dolárov (v prepočte cca 4,67 EUR) a môžete si ju kúpiť napr. pomocou služby PayPal.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit