Keďže prišlo už to správne grilovacie obdobie, zúčastnili sme sa aj akcie, ktorú v bratislavskej reštaurácii Jedna Báseň usporiadal známy výrobca grilov, spoločnosť Weber. Neverili by ste, ale v grile sme vlastnoručne pripravili gnocchi s špenátom ale aj bábovku. A samozrejme, robili sme aj grilované mäso. A práve tu sme použili aj úplne nové grilovacie sondy s označením iGrill. 

iGrill existuje vo viacerých vyhotoveniach – iGrill mini v cene 69,99 Eur, iGrill 2 za 129,99 Eur a iGrill 3 za sumu 119,99 Eur.

K iGrill mini sa dá pripojiť jedna sonda, ktorý sa zapichuje do mäsa, konkrétne do jeho stredu. K iGrill existuje aplikácia pre Android a iOS a tá umožňuje napr. prezerať grafy nárastu teploty v strede mäsa a tiež sledovať dosiahnutie hraničnej hodnoty. Hraničnú hodnotu má aplikácia nastavenú podľa tohto, akú formu grilovania preferujete. My sme si napr. vybrali steak s prípravou Well Done.

Samotné prepojenie medzi sondou a smartfónom je Bluetooth, dosah je na voľnom priestranstve až do 45 metrov. Pri použití iGrill si môžete nechať zobraziť aj mapu výskytu iných používateľov tejto výbavy.

Na test sme mali iGrill 2. čo je univerzálne použiteľné meracie zariadenie s možnosťou pripojenia až 4 sond. Výdrž na batériu je až 250 hodín a súčasťou dodávky je aj kovová položka, ktorú môžete použiť na prichytenie tohto meracieho zariadenia. To má v spodnej časti magnet a na väčšine grilov drží veľmi stabilne.

Súčasťou dodávky sú dve sondy, ďalšie dve sa dajú dokúpiť.

 

Tretím vyhotovením je iGrill 3, čo je meracia sondy presne prispôsobená pre girly Genesis II nebo Genesis II LX. V tomto prípade sa meracie zariadenie umiestňuje na pevno a pomocou neho sa dá na griloch zapínať a vypínať aj vnútorné osvetlenie. Do nášho testu sme teraz pribrali aj gil na drevené uhlie Kettle Plus.

Pripájame aj niekoľko ďalších fotografií, ktoré sme realizovali na „grilovacej tlačovke“ firmy Weber

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.