Huawei predstavil na MWC rozšírenú verziu modelu GUIDE.

Ten je určený ako sprievodca evolúciou súčasnej éry digitalizácie. Model GUIDE Huawei prezentoval prvýkrát tento rok a je skratkou pre päť charakteristík, ktorými sa má vyznačovať cieľová sieť operátorov: celoplošné poskytovanie gigabitového pripojenia, ultra-automatizácie, inteligentného multi-cloudového pripojenia, umožnenia diferencovanej skúsenosti a ekologickosti. Model má pomôcť urýchliť integráciu zelených technológií a inteligentných riešení v rámci celého sektora konektivity a vytvárať technologické hodnoty.

Ultra rýchle pripojenie všade

Pokrok v digitalizácií sa pre mnohých spája s ultra rýchlym stabilným pripojením kdekoľvek na svete, či s nástupom autonómnych vozidiel. Obrovský rozmach mimo zrakov verejnosti však zažíva priemyselné odvetvie, ktoré vďaka rozvíjajúcej sa digitalizácii zefektívňuje výrobné procesy a skvalitňuje služby.

Rýchle pripojenie aj uprostred oceánu

Spoločnosť Huawei v rámci minuloročného summitu Huawei Connect 2021 predpovedala, že do roku 2030 bude na svete 1,6 miliardy predplatiteľov služieb širokopásmových optických sietí, v rámci ktorých sa bude generovať viac než 200 miliárd pripojení. Všetky tieto pripojenia budú inteligentné. Sieťové pripojenie sa plánuje aj vo vesmíre a v oceánoch. Model GUIDE má slúžiť ako usmernenie na ceste k tomuto rozvoju.

Prezentácia na MWC

GUIDE je založený na trojvrstvovom pláne rozvoja podnikania. Predovšetkým ukazuje obraz budúcnosti a prináša návrh zdieľanej podnikateľskej vízie digitálneho sveta. V druhom rade sa GUIDE zaoberá prepojením technológií s podnikaním na základe neustáleho vývoja inovácií, ktoré pomáhajú riešiť nové podnikateľské výzvy. V rámci MWC Huawei predstavil riešenie 5G MetaAAU, FTTR a OXC, ktoré sú príkladom týchto snáh.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Základom je rýchle 5G pripojenie

Sprievodca pre operátorov

Model GUIDE ďalej špecifikuje míľniky v rôznych fázach rozvoja siete, ktoré majú pomôcť operátorom nájsť najvhodnejšiu cestu na implementáciu sieťových riešení v rámci vlastného trhu. Slúži zároveň ako návod na nastavenie udržateľných obchodných plánov.

Zdroje: Huawei, vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.