Izraelská spoločnosť Cellebrite, ktorá pomohla FBI prelomiť iPhone 5c teroristu z San Bernardina je údajne blízko k hacknutiu iPhone 6.

K pre ňu optimistickému pohľadu ju oprávňujú kroky, ktoré vykonala za posledných pár dní po tom, ako sa jej predstavitelia stretli s Leonardom Fabbrettim. Je to Talian, ktorý sa snaží dostať do iPhone 6 svojho syna, kde sú uschované vzácne rodinné fotografie a videá. Tiež ho zaujímajú synove poznámky a správy. Leonardov adoptovaný syn Dama zomrel náhle vo veku 13 rokov na rakovinu kostí a nikomu nezanechal správu o tom, aké je heslo do jeho telefónu.

Dama a Leonardo Fabbretti (Zdroj: CNN)

Dama a Leonardo Fabbretti (Zdroj: CNN)12

Otec Leonardo Fabbretti kontaktoval predstaviteľov Apple v marci tohto roka a vysvetlil im dôvod, prečo sa chce dostať do synovho telefónu. Tim Cook dôvody uznal, sprístupnil obsah iCloudu, ale tu požadované dáta neboli zálohované. Následne Apple vyjadril sympatie a zároveň dodal, že viac urobiť nemôže, do telefónu sa nedá dostať.

Leonardo Fabbretti sa so zástupcami firmy Cellebrite stretol nedávno v severnom Taliansku a aj im vysvetlil dôvod svojho počítania. Ako sa vyjadril pre média, od firmy dostal celkom optimistickú odpoveď. Je vraj ešte veľa práce na tom ako prelomiť iPhone 6, ale vedia ako na to. Údajne je to len otázka času a urobia to zadarmo.

Zdroj: CNN

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.