Vynovenú verziu vyvíjajú najlepšie moderské tímy na svete pomocou nástroja NVIDIA RTX Remix.

NVIDIA oznámila, že jedna z najlepších hier v histórii, Half-Life 2, sa dočká plne remasterovanej verzie s ray tracingom. Projekt Half-Life 2 RTX vzniká pod hlavičkou štúdia Orbifold Studios, ktoré pozostáva zo štyroch najlepších moderských tímov (pre Half-Life 2) na svete.

Moderi využívajú nástroj NVIDIA RTX Remix, aby kompletne prerobili takmer každý objekt v hre – tie budú remasterované vo vysokej kvalite a s plnou podporou pre ray tracing. NVIDIA uvádza, že textúry herného sveta majú 8× počet pixelov v porovnaní s pôvodnou verziou. V prípade objektov, ako sú napríklad obleky, má remasterovaná verzia až 20× viac geometrických detailov. Rozdiely si môžete pozrieť v oficiálnom traileri.

Half-Life 2 RTX prinesie plnú podporu pre technológie, ako je ray tracing, DLSS 3, Reflex či RTX IO. Projekt sa aktuálne nachádza v počiatočnom štádiu vývoja, takže pravdepodobne potrvá ešte niekoľko rokov, dokedy si zahráme remasterovaný Half-Life 2 v RTX verzii.

Zdroj: NVIDIA

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit