Trend je jasný a každá značka má alebo čoskoro mať bude svoje bezdrôtové slúchadlá. Hama sa vydala smerom, ktorý sa osvedčil u Applu a má skutočne bezdrôtové slúchadlá s predĺženým telom, jednoduchšie povedané tyčkou. V nej je umiestnený mikrofón a so slúchadlami sa tak dá aj telefonovať. Mikrofóny sú určené na tento účel, neslúžia na odhlučnenie okolia.

V balení sú ale tri nadstavce, a tak si vyberiete svoju veľkosť. Z našich skúseností sú slúchadlá vhodné pre tých, čo nechcú počuť svoj vlastný dych. Teda, izolujú okolie, už len tým ako sú vyhotovené, no budú prepúšťať aj zvuky a hlasy. V uchu držia dobre, ideálne na cestovanie, počúvanie doma alebo v kancelárii. Zvládnu aj šport, no nie sú to úplne slúchadlá na tento účel, občas si ich budete musieť trochu napraviť. V rámci umiestňovania do kolísky je tu jedna anomália. Ľavé slúchadlo dávate vpravo a pravé vľavo. Zatiaľ sme sa s tým nikde inde nestretli.

Naplno nabitá nabíjacia kolíska nabije slúchadlá štyrikrát. Na jedno nabitie vydržia slúchadlá 4 hodiny a ak ich máte naplno nabité, tak vlastne máte 20 hodín bez potreby hľadať externý zdroj energie. Je viac pozdĺžna a stále sa dá nosiť vo vrecku, napríklad v zadnom vrecku nohavíc. Je oblá, takže priveľmi netlačí. Aj v tomto prípade použil výrobca magnetické konektory. Tým, že sme mali najväčšiu veľkosť nadstavcov, držali slúchadlá aj o ne. Vkladanie bolo trochu tesnejšie. Párovanie fungovalo na prvýkrát, výrobca použil verziu Bluetooth 5.0, ktorá priamo podporuje práve takéto skutočne bezdrôtové slúchadlá. Možno jedna menšia nevýhoda bude nabíjanie cez microUSB kábel. Po zapojení sa dajú využívať na ovládanie hudby alebo hovorov cez dotykové plochy alebo na aktivovanie hlasových asistentov od Apple a Google.

Po hudobnej stránke poskytujú jasný a zreteľný zvuk. Aj vďaka tomu sa vám s nimi bude dobre telefonovať. Takisto sa nám osvedčili na sledovanie filmov a počúvanie podcastov. Skrátka všade tam, kde dominovalo hovorené slovo. O basy neprídete, no lepšie je trochu ich vyladiť ekvalizérom.

Verdikt

Hama Bluetooth Style sú moderné slúchadlá s Bluetooth 5.0. Toto presne k skutočne bezdrôtovým slúchadlám patrí. Mnohí z vás ocenia to, že aj keď sú in-ear, nebudú vás úplne izolovať od okolia. Dobre je počuť hudbu, ale aj dianie okolo vás. A chválime pekný nápad s bielym a červeným prvkom v nadstavcoch. Stačí si zapamätať, akú farbu máte na ľavú a pravú stranu. Ľahšie ich rozpoznáte a nemusíte bystriť zrak na horšie viditeľný výlisok priamo na slúchadlách.

Cena: 44,90 €

Zapožičal: Hama Slovakia

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.