Kompaktný, tak aby sa dal nosiť v batohu alebo pripnutý na batožine.

Výrobca vymyslel tento reproduktor s dôrazom na dobrú použiteľnosť na pracovnom stole ako aj na prenášanie. Ide o stereo systém s výkonom 8 W. Máme radi tento typ dizajnu, pretože nikde nezavadzia a je stabilný proti prevrhnutiu. Dostupný je v bielej a čiernej farbe.

Spodná časť obsahuje dve protišmykové podložky. Sú mäkšie, než je bežne vídať pri tomto type reproduktora a má to svoju výhodu. Sú totiž podstatne priľnavejšie aj na nerovných povrchoch. Pripojenie je realizované cez Bluetooth ale aj cez 3,5 mm konektor.

Zdroj: Michal Reiter / TOUCHIT

V balení ale tento typ kábla nie je. Okrem USB-C kábla na nabíjanie je tu ešte spomínaná karabína. Je na vás, či si ju na reproduktor pripnete. Oceňujeme, že nie je pevnou súčasťou. Na použitie v kancelárii bez potreby zapínania na batoh sa nám reproduktor osvedčil najviac a jej pevné pripojenie by nám sčasti prekážalo.

Konektory sú v zadnej častí a sú chránený krytom. Odolnosť IPX4 chráni pred náhodným postriekaním alebo jemným dažďom. Kryt sa dá odnímať pomerne ľahko, avšak tesní spoľahlivo. Ovládanie na hornej strane obsahuje štyri tlačidlá. Jedno na vypnutie a párovanie cez Bluetooth, ďalšie tri majú rôzne funkcie podľa použitia. Pozastavenie hudby alebo prijímanie hovorov a tlačidlá hlasitosti aj na prechádzanie medzi skladbami. Ide o tradičné ovládanie, na ktoré si netreba zvykať a hneď budete vedieť čo a ako.

Zdroj: Michal Reiter / TOUCHIT

Telo je plastové, nemá zvýšenú ochranu proti pádom, treba dať na to pozor. Na jedno nabitie vydrží 10 hodín prehrávania, nabíjanie trvá podľa výrobcu tri hodiny.

Hudobný výkon reproduktora zlepší zážitok z hudby pri vyššej hlasitosti najmä pri spojení zo smartfónom. Použitie je aj vďaka rozmerom a tvaru napríklad s notebookom. Za tento scenár sa takisto prihovárame. Kúpa prepojovacieho AUX kábla sa hodí vtedy, keď chcete rýchlejšie zapojenie audia do notebooku a netrváte na bezdrôtovom prepojení.

Frekvenčný rozsah je mierne posunutý a spodná hranica začína na 180 Hz. O basový zážitok neprídete, väčší vplyv to má na stredové frekvencie. Treba zohľadniť aj to, že maximum je 20 kHz. Ide však len o takmer nebadateľnú odlišnosť. Pri porovnaní s inými reproduktormi bolo cítiť, že niektoré stredné tóny nie sú tak citeľné, avšak boli počuť. Z pohľadu vyváženia reprodukcie neprichádzate o vyrovnaný zážitok a určite si vypočujete aj basový prejav.

Páči sa nám

  • Úzky profil, nezavadzia na stole
  • Náhrada za slabé notebookové reproduktory
  • Nabíjanie cez USB-C
  • Odolnosť IPX54

Nepáči sa nám

  • Telo nemá prvky na zvýšenie odolnosti pri pádoch

Cena: 44,90 eur

Zapožičal: Hama Slovakia

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.