Dohľad nad domácnosťou je záležitosť, za ktorú nemusíte platiť horibilné sumy. Postačí tento typ kamery s dobrou cenou a najmä plnou výbavou nielen tých najpodstatnejších funkcií, ale aj pokročilejších možností, ako kameru využiť.

Kamera sa dá zapojiť do Hama Smart Home systému a aplikácia je dostupná pre Android a iOS. Slúži zároveň na to, aby ste si mohli pridať ďalšie smart zariadenia a napojiť ich na systém s kamerou, napríklad snímač pohybu či množstvo ďalších zariadení. Takto sa dá zapojiť s inteligentnou žiarovkou a po zaznamenaní pohybu ju rozsvieti.

O všetkých udalostiach dostanete do smartfónu notifikáciu. Kamera je úsporná a na napájanie používa 5 W adaptér s microUSB konektorom. To je ešte starý konektor, avšak vzhľadom na to, že ho budete používať len s kamerou, ktorú treba stále napájať, nepredstavuje limitujúci faktor. K jej prevádzke netreba nič navyše, len ju pripojiť na domácu Wi-Fi. Pozor si treba dať na to, aby to bola 2,4 GHz Wi-Fi.

Hama Smart IP kameraZdroj: Hama
Hama Smart IP kamera

Kamera poskytuje obraz vo Full HD a podporuje naklápanie aj otáčanie. Rovnako aj sledovanie objektu. Vďaka tomu ju môžete umiestniť prakticky ľubovoľne do priestoru a netreba hľadať vhodný uhol. Cez aplikáciu si následne kameru namierite podľa potreby. Podporuje obojsmernú komunikáciu, keďže má vstavaný mikrofón aj reproduktor.

Na zahriaknutie vášho psa to bude zaručene fungovať. Ovládací softvér je prehľadný a dá sa dobre používať, samotná kamera funguje aj v noci, má zabudovaný nočný režim. Cez aplikáciu sa dá zapnúť aj súkromný režim, vtedy kamera nesníma, no je pripravená a beží, keď tento režim vypnete. Netreba ju kvôli potrebe súkromia vypínať ručne.

Rovnako dôležitá je aj bezpečnosť samotného systému. Výrobca tvrdí, že dáta bude ukladať na serveroch v Nemecku. Z legislatívneho pohľadu je teda splnený dôležitý prvok, aby vaše dáta zostali na území EÚ. To je výhoda oproti natívnym čínskym riešeniam, ktoré vám nemusia garantovať lokalitu uskladnených dát. Do kamery si môžete vložiť microSD kartu až do kapacity 128 GB a dáta mať tak uložené priamo u seba. Či už ide o záznamy videa alebo fotografie realizované zo snímania kamery. To všetko na diaľku a cez aplikáciu.

Verdikt

Hama Smart IP kamera je riešenie, ktoré zapadá do celého systému inteligentnej domácnosti. Je to len časť skladačky, ktorú môžete použiť vo vašich priestoroch. Poskytne veľmi dobrú výbavu aj cenu a celkovú rozšíriteľnosť. Výborné sú scenáre použitia, ktoré si s kamerou môžete vytvoriť priamo v aplikácii, a to aj za súčinnosti ďalších smart produktov tejto značky.

Zapožičal: Hama Slovakia

Cena: 44,90 €

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.