Ďalšie zo slúchadiel určené pre deti a nie je to len trik.

Základom je prispôsobenie ich maximálnej hlasitosti. Ani pri maximálnej hlasitosti nebudú produkovať hlučnosť vyššiu ako 85 dB. To ochráni sluch detí, aby si od skorého veku zbytočne nepoškodzovali tento zmysel. Hama Teens Guard sú vhodné pre deti od 4 rokov.

Na rozdiel od bežných slúchadiel sa odlišujú svojim rozmerom. Testoval som viacero detských slúchadiel, no toto sú naozaj menšie slúchadlá. Na moju hlavu sú malé aj po nastavení najväčšej veľkosti. A je to naozaj vidieť. Preto spodná hranica stanovená výrobcom sedí.

Zdroj: Samuel Hindy

Sú plastové a ľahké. Ich hmotnosť je 90 gramov. Nechýba im pružnosť, čo zvyšuje šance prežitia menej šetrného zaobchádzania. Inak sú konštrukčne podobné, ako iné modely. Výrobca použil trojicu multifunkčných tlačidiel na ovládanie hlasitosti, hudby a hovorov. V závislosti na dĺžke stlačenia sa aktivuje buď zmena hlasitosti alebo posúvanie medzi skladbami. Dokonca je tu podpora hlasových asistentov Apple Siri a Google Asistent.

Mušle majú jemné polstrovanie, je tenšie než obvykle a po doľahnutí plní ešte úlohu pasívneho odhlučnenia. A to ešte treba zmieniť, že ide o slúchadlá s prítlakom na uši. V predurčenej vekovej skupine je ale pravdepodobné, že budú pôsobiť ako slúchadlá obopínajúce kompletne celé ucho.

Ďalšia zaujímavosť je odnímateľný mikrofón. Nie že by na tomto princípe bolo niečo zaujímavé, no máte tu mikrofóny dva. Jeden z nich je ten, ktorý sa dá zapojiť do 3,5 mm audio konektora a používať ho napríklad na videokonferencie počas školy. Odpojením sa aktivujú vnútorné mikrofóny tak, ako to majú bežné bezdrôtové slúchadlá. Tiež sa dajú použiť na telefonovanie.

Verdikt

Hama Teens Guard sú dobrý nápad a ak máte deti a chcete im kúpiť nejaké slúchadlá, toto je jeden z tipov. Sú určené pre menšie deti, no v mnohom sa podobajú na bežné bezdrôtové slúchadlá a tak ich budú môcť používať s telefónom, na video prenosy ale aj na počúvanie hudby. Zvukovo majú rezervy, najmä v oblasti stredných tónov a zvuk pôsobí akoby s priestorovým efektom.

Páči sa nám

  • Ozajstné prispôsobenie pre menšie deti
  • limit hluku na 85 dB
  • Jemné polstrovanie
  • Ohybná konštrukcia

Nepáči sa nám

  • Prídavný mikrofón by mohol mať tesnejší kontakt v konektore, aby si držal svoju polohu
  • microUSB je už trochu zastaraný konektor

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreHama Teens Guard
TypBluetooth 5.1
Veľkosť meniča [mm]30
Odhlučnenienie
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Audio konektornie
NFCnie
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]25
HodnotenieVýsledky
Vlastné odhlučnenie3/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie2/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]22,90

Cena: 22,90 eur

Zapožičal: Hama Slovakia

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.