Po spoločnosti OnePlus je na rade ďalšia značka.

Oppo oficiálne potvrdilo, že na novej sérii Find X5 bude spolupracovať so švédskym výrobcom fotoaparátov Hasselblad. Na druhej strane toto partnerstvo je iba rozšírením užšej spolupráce OnePlus a Oppo, takže bolo iba otázkou času, kedy aj Oppo začne využívať bohaté skúsenosti značky Hasselblad.

Spoločnosť Hasselblad začala s OnePlus spolupracovať už pri sérii OnePlus 9, kde pomohla predovšetkým v oblasti kalibrácie farieb a ďalších softvérových vylepšení aplikácie. Je tak teraz otázne, či sa v prípade smartfónov Oppo Find X5 dočkáme rovnakého prístupu, alebo sa spolupráca ešte viac rozšíri aj na ďalšie spracovanie obrazu.

Model Find X5 by mal pri hlavnom fotoaparáte používať senzor Sony IMX766 s rozlíšením 50 Mpx a pixelmi o veľkosti 1,0 µm. Rovnaký senzor by sa mal použiť aj v prípade ultraširokouhlého fotoaparátu. Teleobjektív bude mať rozlíšenie 13 Mpx a možnosť až 5-násobného optického priblíženia. Súčasťou systému bude čip MariSilicon X NPU, ktorý vyvinulo Oppo.

Ďalšie zdroje informujú, že stabilizačný systém v piatich osiach od Oppo je vo výrobe, takže by sa mohol objaviť už v sérii Find X5. Okrem toho globálna verzia Oppo Find X5 Pro s označením CPH2305 stihla prejsť aj testami na porovnávacej platforme Geekbench. Tá odhalila prítomnosť čipsetu Snapdragon 8 Gen 1 a až 12 GB RAM. V jednojadrovom teste smartfón dosiahol 1 256 bodov a vo viacjadrovom 3 420 bodov.

V zariadení bude v čase uvedenia nainštalovaný Android 12 s nadstavbou ColorOS 12.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.