Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HBO Europe uvedie novú osemdielnu minisériu Pustina naprieč všetkými teritóriami v strednej Európe a v Dánsku, Nórsku, Fínsku a Švédsku.

Kriminálna dráma Pustina je najnovším počinom v sérii pôvodných, veľkoryso poňatých seriálov z produkcie HBO Europe. V Čechách a na Slovensku nadväzuje na veľmi úspešnú minisériu Horiaci ker, romantickú komédiu Až po uši, thriller Mamon a dve sezóny psychologického seriálu Terapie. Dráma Pustina sa odohráva v nehostinnej krajine severných Čiech. Stretávajú sa tu prvky sociálnej a psychologickej drámy so strhujúcou zápletkou. Všetkých osem častí minisérie bolo prvýkrát uvedených v septembri na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte (TIFF). V Čechách mali možnosť prvé dve časti vidieť diváci v lete na karlovarskom filmovom festivale (MFFKV).

Seriál natočil Ivan Zachariáš s úspešnou režisérkou Alicou Nellis. Pustina nadväzuje na spoluprácu s uznávaným scenáristom Štěpánom Hulíkom a produkčnými spoločnosťami nutprodukce a Etamp Film, ktoré sa podieľali na historickej minisérii Horiaci ker, ocenenej jedenástimi Českými levmi. Hlavné úlohy v seriáli stvárnili herečka Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková a Jan Cina. Hviezdne obsadenie ďalej dopĺňajú Eva Holubová, Štěpán Benoni, Petra Špalková, Leoš Noha, Miroslav Vladyka,
Richard Stanke a tiež výrazné mladé talenty Oskar Hes a Janek Gregor, ktorí stvárňujú chovancov v diagnostickom ústave. O hudbu sa postaral svetoznámy skladateľ David Boulter z hudobnej skupiny Tindersticks.

2016-07-06-04-49-09_web2016_8_nowat

Kriminálnu drámu najprv uvidia diváci v Čechách a na Slovensku, a to 30. októbra na HBO a HBO GO. V rovnaký deň ju budú mať možnosť vidieť i diváci v Maďarsku a v Škandinávii. O týždeň neskôr bude nasledovať premiéra na Balkáne (Bulharsko, Chorvátsko, Macedónsko, Srbsko a Slovinsko) a 20. novembra sa Pustiny dočkajú diváci v Rumunsku.

Značky: