Myslíme, že čoskoro sa pridajú ďalšie služby.

HBO Max chce sprísniť dohľad nad tým, ako sa používajú účty používateľov. Ide o logický krok a priekopníkom v tejto oblasti bol Netflix. Správy o tom, že chce prestať tolerovať zdieľanie hesiel alebo nesprávne používanie rodinných účtov, vyvolali nevôľu. V prvých mesiacoch sa diskutovalo najmä o tom, ako to chce vymáhať a či sa to nedotkne používateľov, ktorí používajú službu správne. Informovali sme aj o službách HuluDisney+.

Pozrite filmové a seriálové novinky na streamovacích videoslužbách.

Ako sa však ukázalo, obmedzenie podvádzania malo úspech a Netflixu vzrástli tržby. V úspech veria aj vo Warner Bros. Discovery, ktorej služba Max patrí. Generálny riaditeľ a prezident pre globálne streamovanie sa vyjadril, že iniciatívu spustia ešte v roku 2024. V nasledujúcom období chcú rozsah kontroly rozšíriť. Sám túto pripravovanú aktivitu ohodnotil ako „významnú príležitosť“, a to počas konferencie Morgan Stanley 2024 Technology, Media & Telecom Conference v San Franciscu.

Warner Bros. Discovery chce spustiť novú iniciatívu po tom, čo počas Q4/2023 znížil svoju stratu zo streamovania na 55 mil. USD. Rok predtým bola strata 217 mil. USD. Firme sa očividne darí a nasadnúť na rozbehnutý vlak, je správna úvaha. Najmä keď Netflix a Disney+ už ukázali, že sa to dá.

Zdroj: The Wrap

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.