Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Značka AAA AUTO, ktorá patrí do skupiny AURES Holdings, v posledných rokoch výrazne podporuje kinematografiu a ročne tak podporí aj tri celovečerné filmy. Posledným z nich je životopisná historická dráma o bylinkárovi, ktorý zasvätil svoj život starostlivosti o chorých, aj keď mu to prinášalo množstvo problémov. Protagonistov a štáb nového filmu Šarlatán poľskej režisérky Agnieszky Holland vozí flotila áut z AAA AUTO. Hlavnú rolu stvárňuje český herec Ivan Trojan, výraznú postavu liečiteľovho asistenta si zahrá aj slovenský herec Juraj Loj.

„Som rada, že môžeme kinematografii pomáhať tým, čo je nám najbližšie. Teda poskytnúť filmovému štábu potrebné automobily, a to nielen pre hercov, ale aj na prevoz techniky. Naše vozidlá sa tiež často objavujú priamo aj vo filmových záberoch,“ uviedla generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva spoločnosti AURES Holdings, ktorá prevádzkuje medzinárodnú sieť autocentier AAA AUTO, Karolína Topolová. V tomto roku sa značka AAA AUTO už zapojila aj do natáčania ďalších dvoch filmov a jedného seriálu, či už to bol Modelár od Pavla Zelenku, pokračovanie úspešnej českej komédie Špindl 2 alebo seriál Českej televízie Vysoká hra. „Našou výhodou je, že ponúkame širokú škálu automobilov od takmer nových až po veterány, a to rôznych značiek a modelov. Takýto široký výber nemôže ponúknuť nikto iný na našom trhu,“ doplnila Topolová.

Príbeh Šarlatán obsiahne 40 rokov života výnimočného muža, ktorý liečil pacientov od najslávnejších osobností až po obyčajných chudobných ľudí. „Jeho schopnosti a určitú inakosť ľudia obdivovali, ale často zároveň neprijímali. Vznikala tak dráma, odohrávajúca sa medzi ním a okolitým svetom. A potom ešte jeho vnútorná dráma… Vedel pomôcť ľuďom, ale zároveň si uvedomoval, že potrebuje pomôcť aj sám sebe. A tento svár je určitou dramatickou linkou tohto príbehu,“ vysvetľuje Ivan Trojan, ktorého na natáčanie vozí automobil od AAA AUTO.

Okrem neho sa vo filme objavia obaja jeho synovia Josef a František. Výraznú rolu liečiteľovho asistenta stvárni Juraj Loj. „Nikdy som nehral rolu takého rozsahu a v živote by mi nenapadlo, že moja prvotina bude práve s Agnieszkou Holland a Ivanom Trojanom. To je práca snov pre mnoho hercov, obrovská skúsenosť. Od začiatku natáčania si všímam  ako sa celý štáb na film sústredí. Všetci od osvetľovačov, zvukárov, kameramanov až po hercov presne vedia, čo majú robiť a tento organizmus potom spoločne za film aj dýcha. Keď sa nakrúca nejaká ťažšia scéna, mám pocit, že sa všetci sústredia spoločne s hercami. Agnieszka Holland je obrovská osobnosť, neskutočne vitálna žena, ktorá dáva strašne veľa energie do projektu a zároveň aj nám ostatným, je to taký hnací motor,“  hovorí Juraj Loj.

Značky: