Hra bola cracknutá 24 hodín po jej oficiálnom vydaní. Na torrente sa tak objavila zadarmo.

Očakávaná akčná hra Just Cause 4 s termínom vydania 4. decembra 2018 mala o deň neskôr svoj veľký míľnik. Je ním práve cracknutie ochrany Denuvo, ktoré malo tento herný titul chrániť. Je však známe, že sa crackerom zo skupiny CPY podarilo prelomiť túto ochranu aj v minulosti pri iných hrách.

Nie je teda žiadne prekvapenie, že pri takejto novinke to bude inak. Vývojári však asi nepredpokladali, že prelomenie ochrany bude takto rýchle.

Druhým problémom je, že na Steame získava hra zatiaľ iba priemerné hodnotenie a skôr záporné recenzie. Hráči sa sťažovali na grafiku, hrateľnosť a množstvo ďalších problémov.

Je prirodzené, že áčkové hry budú vždy pod paľbou crackovacích skupín. Zatiaľ žiadna ochrana nebola dostatočne úspešná. Herné tímy sú neustále konfrontované tým, koľko času zaberie implementácia ochrany a ako rýchlo bude prelomená.

Je to možno viac otázka na vývojový tím konkrétnej ochrany. Napriek tomu je podľa našich zdrojov viac kladená otázka, ako dlho vydrží. Čím dlhšie novinka odolá prelomeniu, tým je to lepšie pre zisky v rannom štádiu uvoľnenia samotnej hry.

Podobný osud sa ale týka aj Hitmana 2. Prelomenie ochrany nastalo ešte skôr, ako bola hra oficiálne spustená.

Zdroj: TorrentFreak

Prečítajte si aj:

VIDEO: Nový Tomb Raider je temný, odohráva sa v džungli

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.